Formule 1

Valtteri Bottas op vermogen van Mercedes-motor naar podium in laatste meters: "Zwaar en intens"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 6 december 2021 10:05

Valtteri Bottas wist op het nippertje het laatste plekje op het podium vast te stellen. In de laatste ronde tijdens de Grand Prix van Saudi-Arabië wist hij op vermogen van de Mercedes-motor Esteban Ocon nog in te halen voor de derde plek. De Fin had het lastig tijdens de race, maar was blij dat hij met Max Verstappen en Lewis Hamilton mee kon naar het podium.

Valtteri Bottas

"Het was niet makkelijk", vertelde Valtteri Bottas na afloop van de race aan David Coulthard. "Er waren veel rode vlaggen en virtual safety cars. Dat maakte het lastig. Na de eerste rode vlag gingen we op de harde band en dat was een foute keuze. Na de tweede rode vlag hadden we wel de medium band."

"Inhalen is hier niet makkelijk. Gelukkig kon ik Esteban Ocon nog net inhalen. Dit is een geweldige baan, het is zwaar en intens. Ik kijk nu al weer uit naar volgend jaar om hier te rijden."

Overigens had Bottas bij de herstart in de vijftiende ronde bijna Max Verstappen van achteren geramd toen hij met blokkerende wielen richting de Nederlander schoof.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS