Formule 1

Valtteri Bottas noemt straf voor Lewis Hamilton terecht: "Anders had ik de race ook wel gewonnen"

Uitgegeven door Bart • 28 september 2020 18:51 • Print artikel

Valtteri Bottas profiteerde optimaal van de dubbele tijdstraf voor teamgenoot Lewis Hamilton. Nadat de zesvoudig wereldkampioen zijn straf tijdens zijn pitstop had uitgezeten, kwam de overwinning van de Fin geen moment meer in gevaar. Max Verstappen kon hem niet van de zege afhouden. De tijdstraf voor Hamilton voor het maken van een proefstart op een verkeerde plaats wierp hem terug, maar volgens Bottas heeft dat de uitslag van de race niet beïnvloedt.

Valtteri Bottas


Bottas vond de straf voor Hamilton terecht. "We hebben altijd een meeting waar aangegeven wordt waar je proefstarts mag maken", aldus de tweede coureur van Mercedes tegen de Finse tv-zender MTV. "Het team vertelt me vervolgens waar ik mijn proefstart moet doen en daar heb ik hem ook gedaan. Zo moeilijk is dat niet."

Ook als Hamilton de straf niet had gekregen, was Bottas overtuigd van zijn kunnen. "Nadat Lewis gestopt was, had ik de leiding en kon ik een behoorlijk groot gat trekken. Ik denk niet dat de straf de winnaar van deze race heeft bepaald. Misschien had Lewis tweede kunnen worden, maar zonder straf voor hem had ik deze race ook gewonnen."

Bottas startte net als Verstappen op de medium band. Hamilton moest door zijn malheur in de kwalificatie op de rode softs starten en had daardoor een strategisch nadeel. Of de woorden van Bottas waar zijn, zullen we nooit weten. De straf werd uitgedeeld en het verloop van de race is bekend.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS