Formule 1

Valtteri Bottas koos op gevoel voor Alfa Romeo: "Het is mooi om nu een keer niet met een Mercedes-motor te rijden"

Uitgegeven door Bart • 10 januari 2022 13:55 • Print artikel

Na vijf jaar bij Mercedes komt Valtteri Bottas vanaf dit seizoen uit voor Alfa Romeo. De 32-jarige Fin had ook de kans om terug te keren naar Williams, het team waarvoor hij tussen 2013 en 2016 al vier seizoenen reed. Maar Bottas koos voor een totaal nieuwe omgeving en een team dat niet met Mercedes-motoren rijdt. Het was een beslissing op basis van gevoel.

Valtteri Bottas


Bottas' plaats bij Mercedes wordt overgenomen door George Russell en daardoor was er ook bij Williams een plaats vrij, maar Bottas wilde iets nieuws en ging voor Alfa Romeo. Williams haalde vervolgens Alex Albon op bij Red Bull als coureur naast Nicholas Latifi.

"Williams was ook zeker een optie", aldus Bottas in de F1-podcast Beyond the Grid. "Als ik realistisch ben, had ik eigenlijk maar twee opties en dat waren Williams en Alfa Romeo. Het was zeker geen makkelijke beslissing. Ik heb zo veel mogelijk informatie proberen in te winnen en daarnaast heb ik naar mijn gevoel geluisterd."

"Het was echt niet makkelijk. Ik heb echt het gevoel dat Williams de weg omhoog weer gevonden heeft. Hun toekomst ziet er goed uit, maar op een of andere manier had ik het gevoel dat Alfa de beste keuze was. Het is mooi om nu een keer niet met een Mercedes-motor te gaan rijden. Iets compleets nieuws, dat gaf de doorslag."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS