Formule 1

Valtteri Bottas kon de druk niet aan van de twee Mercedessen: "Daardoor raakte ik de muur"

Uitgegeven door Bart • 10 mei 2022 05:30 • Print artikel

Valtteri Bottas kende opnieuw een sterk weekend voor het team van Alfa Romeo. De Fin versloeg in de kwalificatie beide Mercedes en zat er in de race ook lange tijd voor. De safety car gooide roet in het eten. George Russell en Lewis Hamilton konden aansluiten, waarna een foutje van Bottas hem twee plaatsen kostte. Toch was de Fin blij met P7.

Valtteri Bottas


"We kunnen terugkijken op een sterke race", zegt Bottas op de website van zijn team. "In de slotfase werden we gestraft door de timing van de safety car. Tot dat moment had ik een mooi gaatje naar Lewis en P5 behoorde zeker tot de mogelijkheden. Op het moment dat de race geneutraliseerd werd, was het gat weg en zat George met nieuwe banden achter ons. Vijfde blijven zou heel lastig worden."

Bottas legt uit wat er vervolgens mis ging. "Ik probeerde laat te remmen om mijn positie te verdedigen, maar ik miste het rempunt en helaas betekent dat op dit circuit dat je dan meteen op het vuil terecht komt. Daardoor ging ik wijd en raakte ik de muur. Gelukkig was er niets kapot en kon ik verder rijden. We hebben met P7 nog altijd goede punten gescoord voor het kampioenschap en hebben laten zien dat we de strijd in het middenveld goed aankunnen. Het zit allemaal heel dicht bij elkaar en we blijven ons ontwikkelen om die strijd te kunnen blijven voeren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS