Formule 1

Valtteri Bottas houdt de spanning er op: "Willen vooraan in het middelveld strijden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 mei 2022 13:21 • Print artikel

Valtteri Bottas is op indrukwekkende wijze begonnen aan zijn eerste seizoen bij het Zwitserse team van Alfa Romeo. Alle races die hij dit seizoen wist uit te rijden, wist hij punten te halen. Met een zevende positie in Miami scoorde de Fin hier ook weer dikke punten.

Valtteri Bottas

Het is Valtteri Bottas dit seizoen al meerdere keren gelukt om voor beide Mercedes-coureurs te kwalificeren. Er zullen maar weinig mensen zijn geweest die dit een jaar geleden hadden gedacht. Ook tijdens de inaugurele Grand Prix van Miami was de Alfa Romeo-coureur weer ijzersterk. "We hadden een heel sterke show in Miami en met elk goed resultaat komt het vertrouwen om te pushen voor meer.”

Komend weekend komt de Formule 1 in actie in Barcelona. Bottas kijkt reikhalzend uit naar de Spaanse GP: “We gaan naar Barcelona in de wetenschap dat we weer vooraan in het middenveld kunnen strijden: we zitten elk weekend midden in een interessante strijd met onze directe rivalen en ik verwacht niet dat dit anders zal zijn.”

Volgens Bottas is het ‘van cruciaal belang’ om wederom een foutloos weekend te hebben: “Barcelona is een circuit dat voor geen enkel team geheimen kent, dus er zal geen wondermiddel zijn om de anderen voor te zijn, het zal gaan over uitvoering en ons huiswerk doen. We komen zeker in Barcelona aan in een veel gelukkiger staat dan toen we vertrokken na de wintertests, wat een bewijs is van hoe goed dit team is teruggekomen na de moeilijkheden die we in februari tegenkwamen. Ik wil al dit geweldige werk terugbetalen met een goed resultaat.”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS