Formule 1

Valtteri Bottas blij met verbeterde simulator bij Alfa Romeo: "Het maakt echt een verschil"

Uitgegeven door Bart • 19 mei 2022 05:04 • Print artikel

Na vijf seizoenen bij topteam Mercedes komt Valtteri Bottas nu uit voor Alfa Romeo. Verrassend genoeg kan de Fin zich regelmatig mengen in de strijd met de Mercedessen. Uiteraard zijn er verschillen tussen de teams van Mercedes en Sauber. Bottas stipt met name de simulator aan, maar heeft ook gezien dat zijn huidige team op dat gebied forse stappen zet.

Valtteri Bottas


Sauber, dat het team van Alfa Romeo runt, heeft de laatste jaren flink geļnvesteerd in de simulator en doet dat nog steeds. Bottas is zeer te spreken over de ontwikkeling, zo geeft hij aan in een interview met RaceFans. "De simulator is enorm belangrijk geworden, zeker door het gebrek aan testmogelijkheden. Nu de technologie steeds beter wordt, kun je er heel veel uithalen richting en tijdens een raceweekend."

Bottas maakte eind 2021 voor het eerst kennis met de simulator van Alfa Romeo Sauber. "De eerste keer merkte ik veel verschil met de simulator van Mercedes. Dat komt doordat Mercedes veel eerder met een simulator is begonnen. Sauber doet dat pas een paar jaar, dus er is zeker een inhaalslag te maken. Maar als ik het nu vergelijk met de eerste keer is de simulator al een stuk beter. Het team heeft al grote stappen gezet. Zeker de laatste races is het heel handige tool gebleken."

"Dat proces gaat enorm snel en we hebben nog zeker enkele stappen te zetten. Natuurlijk kan ik mijn bijdrage leveren op basis van mijn ervaringen bij Mercedes. Ik weet zeker dat dat ook geholpen heeft. In Miami bijvoorbeeld was het heel handig om de baan te leren kennen en verschillende setups uit te proberen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS