Formule 1

Valtteri Bottas ‘helemaal klaar’ met Imola-crash

Uitgegeven door Luke Merkx • 30 april 2021 18:33

Valtteri Bottas vertelt in aanloop naar de Grand Prix van Portimao dat hij helemaal klaar is met alle mediaberichten omtrent de crash tussen hem en George Russell tijdens de F1 GP in Imola, die Max Verstappen won. De Fin zegt zelfs dat hij geen interesse heeft om samen met George Russell verder terug te blikken op het incident. “Het is tijd om verder te gaan.”



Tijdens de tweeëndertigste ronde van de Grand Prix van Emilia Romagna crashten Valtteri Bottas en George Russell stevig op het eind van het rechte stuk. Velen wezen Russell als schuldige aan, wat ertoe leidde dat de Williams-coureur zich een dag later op het internet verontschuldigde. Bottas stelt de verontschuldiging op prijs, maar besteedt verder geen aandacht meer aan het incident, zo vertelt hij tegen F1.com. “Ik hoorde over zijn excuusbrief en heb deze gelezen. Verder heb ik geen contact gehad met George. De ochtend na de Grand Prix belde hij, maar omdat ik nog sliep resulteerde zijn belletje in een gemiste oproep. Het is goed zo, ik denk dat het voor ons beiden goed is dat hoofdstuk af te sluiten en in de toekomst te kijken.”

Zin in komend weekend
Terwijl de Fin dealt met de mentale druk probeert hij tevens zijn prestaties in de auto te verbeteren. “In Imola hadden we problemen met het opwarmen van de banden. Dat leidde tot een tegenvallende kwalificatiesessie en een teleurstellende racesnelheid. Op dit moment zijn we bezig de problemen te verhelpen.” De Mercedes-coureur sluit af: “Ik kijk uit naar komend weekend. Ik voel me prima, ik voel me goed, ik ben klaar voor dit weekend.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS