Formule 1

Valtteri Bottas: van 'wingman' tot kopmanschap: "Lewis was altijd heel dominant"

Uitgegeven door Bart • 18 augustus 2022 14:28 • Print artikel

Valtteri Bottas was vijf jaar lang de wingman van Lewis Hamilton en kon bij Mercedes nooit echt voor eigen kansen gaan. De 32-jarige Fin voelt zich als kopman van Alfa Romeo een stuk beter. Dat is ook te zien aan de resultaten, want Bottas staat halverwege het seizoen op een keurige achtste plaats met 46 punten.

Valtteri Bottas


Bottas behaalde in dienst van Mercedes tien overwinningen en eindigde twee keer als tweede in de WK-stand. In beide gevallen achter Lewis Hamilton uiteraard. Na zijn overstap naar Alfa Romeo zit Bottas een stuk beter in zijn vel.

"Dit seizoen is wellicht het leukste tot nu toe", zegt Bottas in een reactie aan Motorsport. "Ik herinner niet altijd alles, maar het voelt echt alsof ik meer van de Formule 1 geniet dan ooit tevoren. Het racen is ook echt leuk, zeker in het gevecht in het middenveld. Het is anders racen en er komt een andere strategie bij kijken. Je kunt snel veel posities opschuiven en het is een ander spelletje. Bij Mercedes namen we het vaak maar tegen één ander team op. Dan hoefde je maar op twee andere auto's te letten. Nu zitten er zes auto's in mijn buurt. Dat is mooi."

Tegenover The Race gaat Bottas verder in op zijn leven zonder Mercedes en Lewis Hamilton. "Over het algemeen voel ik me een stuk gelukkiger. Ik ben nu echt een groot onderdeel van het team. Het is echt mooi om ergens echt zeggenschap over te hebben. Als ik iets vraag, gebeurt het ook en iedereen luistert naar me. Ik ben niet alleen coureur, maar een belangrijk teamlid. In het verleden was het altijd moeilijk om mijn zegje te doen. Lewis was altijd heel dominant. Het mag duidelijk zijn dat ik nu een hele andere rol binnen het team speel."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS