Formule 1

Valtteri Bottas: "Ik weet niet echt wat er is gebeurd, er was geen waarschuwing, geen trilling"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 november 2021 09:02 • Print artikel

De lekke banden van Pirelli stonden opnieuw in de schijnwerpers nadat een hele reeks bandenproblemen de Grand Prix van Qatar bezoedeld hadden voor sommige coureurs, waaronder Valtteri Bottas die zijn podium verloor toen hij een lekke band kreeg. Deze mislukking zou Mercedes wel eens de constructeurstitel in de Formule 1 voor 2021 kunnen kosten, zo klein zijn de marges in deze titelstrijd met nog maar twee ronden te gaan – Saoedi-Arabië en Abu Dhabi. Valtteri Bottas startte vanaf de vijfde plaats op de grid ondanks de kwalificatie als derde, maar het negeren van gele vlaggen in Q3 leverde hem een straf van drie plaatsen op. Tijdens de race zakte de Fin naar de elfde plaats in de eerste ronde en treurde voort, hulpeloos en zonder ambitie weliswaar met de beste auto in het veld, tot ronde acht toen teambaas Toto Wolff hem via de radio opporde. Bottas veranderde daarna en bediende de uit-aan-schakelaar, versnelde plotseling zijn tempo en in ronde 23 lag hij ineens op de derde plaats! Praten over een wake-up call van de baas en de wonderen die het deed.

Valtteri_Bottas_Qatar

Geen enkele waarschuwing
Valtteri Bottas na zijn uitvalbeurt: "Ik weet niet echt wat er is gebeurd, er was geen waarschuwing, geen trilling", aldus een bericht van GrandPrix247. Maar helaas, Mercedes had zijn berekeningen verkeerd gemaakt, de Nr77 had de langste stint gelopen op de mediums waarmee het begon en, zoals we nu weten, ging het allemaal fout toen hij een lekke band kreeg en een onfortuinlijke reis maakte op het Losail-circuit in Bocht-7 in ronde 33 van de race van 57 ronden.

Game over
Het was game over voor hem. Bottas kon zich niet meer herstellen en gaf toe dat het zonder waarschuwing kwam: “Ik weet niet echt wat er is gebeurd, er was geen waarschuwing, geen trilling, het tempo was nog steeds constant, de grip was nog steeds goed en het gebeurde gewoon. Aanvankelijk dacht ik dat het de wind was die vanaf het rechte stuk van de pits sterker werd, omdat ik voelde dat de auto een beetje zijwaarts ging, maar toen kreeg ik de lekke band in de eerste bocht en het was duidelijk op het meest ongelukkige punt, net na de pituitgang.”

Valtteri_Bottas_Qatar_actie

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS