Formule 1

Valtteri Bottas: "Ik start op de mindere kant van de baan, maar ik ga vechten voor de eerste plaats"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 24 oktober 2020 16:09 • Print artikel

Valtteri Bottas is het op het circuit van Portimão niet gelukt om pole position te pakken. Weer moest de Fin zijn teamgenoot Lewis Hamilton voor zich dulden. Zoals vaker dit seizoen was Bottas tijdens de vrije trainingen de snelste, maar lukte het in de kwalificatie opnieuw niet. Het was een herhaling van zetten, aangezien Hamilton in de kwalificatie net dat beetje extra weet te vinden."

Valtteri Bottas

"Het voelde voor ons goed om in die laatste run op de medium banden te gaan", vertelde Valtteri Bottas na afloop van de kwalificatie aan David Coulthard. "Op een of andere manier voelde de medium band voor ons sneller dan de soft band. Ik koos er voor om één opwarmronde te rijden en mijn run te starten. Lewis reed twee opwarmrondes. Dat had ik eigenlijk ook moeten doen. Mijn run ging wel goed, maar het was niet perfect."

Dat betekent voor de start dat Bottas niet op racelijn kan starten. Vanaf de tweede plaats zal er minder grip zijn. "Zondag sta ik op de mindere kant van de baan. Dat is een beetje jammer, maar ik ga er alles aan doen om te vechten voor de eerste plaats."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS