Formule 1

Valtteri Bottas: "Ik hoop dat in het Japan droog blijft"

Uitgegeven door Bart • 5 oktober 2022 11:13 • Print artikel

Valtteri Bottas was in Singapore dicht bij zijn eerste finish in de punten sinds de Canadese Grand Prix. Uiteindelijk moest de Fin van Alfa Romeo genoegen nemen met P11 en dat zorgde voor lichte frustraties. Toch zag Bottas veel positieve kanten aan het weekend in Singapore en hij kijkt uit naar de race in Suzuka van komend weekend.

Valtteri Bottas


Bottas startte de race op het Marina Bay Street Circuit op de 15e plaats en verloor direct bij de start een positie. Door uitvalbeurten van andere coureurs kon Bottas profiteren en posities goedmaken. Hij maakte vervolgens de call om naar de zachte band over te gaan en dat leek te gaan resulteren in een P10, maar toen kwam Max Verstappen voorbij denderen. In de slotfase ging Bottas nog op jacht naar Pierre Gasly, maar de Fransman kon hij niet meer voorbij.

"Het is altijd frustrerend als je één positie buiten de punten eindigt", zegt Bottas op de website van de Formule 1. "Vanaf de positie waar ik begon, zat er ook niet veel meer in dan dat. We hebben geen fouten gemaakt en zijn op de baan gebleven, maar toch is het jammer. Tegen het einde werden de softs minder en kon ik niet meer bij Gasly komen. Toch was het een goede call. Ik denk niet dat een andere compound ons een ander resultaat had opgeleverd."

Alfa Romeo begon het seizoen sterk, maar heeft in de afgelopen acht races slechts één punt gescoord. Guanyu Zhou werd tiende in Monza. Toch ziet Bottas vooruitgang. "De snelheid is zeker beter geworden. In Japan komen er nieuwe onderdelen aan. Toch blijf ik erbij dat onze auto in droge omstandigheden beter presteert. Laten we hopen dat het in Japan droog blijft."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS