Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Valentino Rossi start eerste race in GT World Challenge Europe vanaf P37

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 april 2022 12:00 • Print artikel

Een vol startveld vandaag bij het GT World Challenge Europe-kampioenschap. Met bekende namen zoals Lucas Auer, Christopher Mies, Antonio Fuoco en de meest bekende van allemaal, Valentino Rossi. Op het circuit van Imola begint MotoGP-legende Rossi dit weekend aan zijn debuut als autocoureur. In de kwalificatie reed de Italiaan de 37e tijd van de 51 deelnemers.

Valentino Rossi

Hier begint MotoGP-grootheid Valentino Rossi aan een nieuwe carrière, de Italiaan verruilde eind vorig jaar de MotoGP en besloot verder te gaan op vier wielen. Rossi was een aantal jaar lang test-coureur bij het team van Ferrari. Hij deed dit niet onverdienstelijk, maar wilde niet in de Formule 1 rijden omdat hij zichzelf te langzaam vond.
In de MotoGP won hij zeven wereldtitels, 89 overwinningen en 199 podia. In de 125- en 250cc won hij één titel en in totaal 26 overwinningen. Na een tegenvallend 2021 besloot hij zijn twee wielen in te ruilen voor vier om een carrière na te streven in de autosport.

Rossi begint aan zijn eerste race weekend als autocoureur. De Italiaanse grootmacht komt in actie in een Audi van het Belgische WRT-team. Il Dottore komt niet onbeslagen ten ijs en werd door WRT gekoppeld aan fabrieksrijder Frederic Vervisch en Nico Muller.

Om 15.00 uur Nederlandse tijd is de eerste race van het seizoen te zien via de deze link.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS