Formule 1

Vader Sergio Perez haalt uit naar McLaren: "Bij Red Bull krijgt hij de auto om te winnen"

Uitgegeven door Bart • 10 juni 2021 18:01 • Print artikel

Sergio Perez boekte in Bakoe zijn eerste overwinning voor Red Bull Racing. Het sterke optreden van de Mexicaan kwam het team na het uitvallen van Max Verstappen extreem goed uit, terwijl Lewis Hamilton bezweek onder de druk. Perez begon dit seizoen niet bijster goed bij Red Bull, maar lijkt de RB16B inmiddels onder controle te hebben.

Sergio Perez


Volgens zijn vader Antonio Perez heeft de mindere openingsfase van het seizoen geen invloed op zijn zoon gehad. "Als je me vraagt in welke fase van zijn carrière Checo meer druk voelde, was dat bij McLaren. Daar kreeg hij een auto die niet competitief was, maar het team eiste wel resultaten. Bij Red Bull is het juist het tegenovergestelde. Ze vragen ook resultaten, maar geven je wel een auto om races te kunnen winnen", aldus Perez senior bij het Mexicaanse Marca Claro.

Perez was in 2013 bij McLaren de opvolger van de naar Mercedes vertrokken Lewis Hamilton. De Mexicaan kreeg een auto waarmee hij niet voor het podium kon strijden. Voor McLaren was dat geen excuus, want een jaar later werd hij al weer aan de kant gezet.

Volgens zijn vader is Sergio Perez inmiddels volledig gewend aan de Red Bull. "Ik zie een Checo die veel relaxter is, die de auto volledig begrijpt en een Checo die weet wat hij aan het doen is."

Door de 25 punten van Perez gaat Red Bull ruimer aan de leiding in de WK-stand voor constructeurs. Het gat naar Mercedes bedraagt nu 26 punten.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS