DTM

VIDEO'S - Hubert Haupt schrijft DTM-geschiedenis: eerst als coureur, nu als teameigenaar + INTERVIEW

Uitgegeven door Peter Vader • 18 juni 2021 13:34

Dertig jaar geleden was hij een jonge Audi-coureur in de DTM, 20 jaar geleden reed hij bij Opel, en nu is hij teruggekeerd als teameigenaar: Hubert Haupt uit München. "De DTM is erg levendig! Daar word ik blij van. Met de komst van mijn team komt er voor mij een droom uit", aldus Haupt, die met een Mercedes-AMG GT3 van zijn HRT-team in minstens één DTM-race weer achter het stuur wil stappen.

HRT teameigenaar Hubert Haupt
HRT teameigenaar Hubert Haupt

Zo'n 30 jaar geleden, in 1991 en 1992, reed Hubert Haupt als jonge fabriekscoureur bij Audi in de DTM. 20 jaar geleden nam hij deel aan het DTM-seizoen 2001 met Opel. En nu, in 2021, schrijft de succesvolle ondernemer uit München zijn derde hoofdstuk in de al lang bestaande raceserie: met zijn Haupt Racing Team, afgekort HRT, keert hij terug naar DTM, maar dit keer in de eerste plaats als teameigenaar. Eerst en vooral omdat Hubert Haupt, die als coureur bijzonder succesvol is in endurance-evenementen, ook een DTM-uitstap voor ogen heeft als coureur. “Er wordt een persoonlijke gaststart gepland”, bevestigt hij.

HRT preview Monza BWT en Bilstein Mercedes AMG GT3

Hij richtte zijn team pas in juni 2020 op. "Mijn eigen team oprichten was al lang een droom van mij", zegt de 52-jarige. Het team is gevestigd op de Nürburgring en direct aan de Nordschleife wordt binnenkort op het bedrijventerrein Meuspath het nieuwe HRT Race Base gebouwd met een oppervlakte van 21.535 vierkante meter. Hubert Haupt heeft ambitieuze doelen: "In de komende jaren moet HRT het referentieteam worden in de internationale GT-races en een nog groter bereik als motorsportonderneming." DTM speelt daarbij een centrale rol. “DTM staat voor mij vooral voor professionaliteit. De heftige concurrentie tussen de teams en coureurs, het compacte raceformaat, de enorme betrokkenheid van de fabrikanten, de succesvolle geschiedenis, de internationale populariteit: DTM combineert deze aspecten die nauwelijks zichtbaar zijn bij andere series in de autosport.”

Met de in de DTM terugkerende Maximilian Götz en de Monegaskische Vincent Abril, hebben de twee Mercedes-AMG GT3's van HRT een sterke line-up, zoals verschillende snelste tijden in de officiële DTM-tests op Hockenheim en Lausitzring al tot uiting kwamen. "Ons doel is om zo snel mogelijk een plaats bij de topteams te krijgen", zegt Hubert Haupt, die zijn team zelfverzekerd bij de favorieten plaatst.

Hubert_Haupt

Interview:

Hubert Haupt, je derde hoofdstuk in DTM na 1991/1992 en 2001 is al realiteit, de twee Mercedes-AMG GT3's van je team HRT hebben al een sterke indruk gemaakt tijdens de officiële testdagen. Hoe was het voor jou om als teameigenaar terug te keren naar DTM?

Hubert Haupt: “Dat was inderdaad een heel bijzonder gevoel. Mijn carrière als coureur is nauw verbonden met DTM en nu ook mijn betrokkenheid als teameigenaar. Ik heb veel goede herinneringen aan mijn races in de DTM en ik ben blij dat er nu nieuwe bij komen.”

Als u vandaag terugkijkt, hoe zou u uw spreuken in de DTM in 1991/1992 en 2001 kort omschrijven?

“De jaren 1991 en 1992 in de DTM als Audi-fabriekscoureur waren als het ware mijn vuurdoop in de autosport, om zo te zeggen. Als jonge coureur reed ik plotseling voor hetzelfde merk naast autosportlegendes als 'Strietzel' Stuck of Frank Biela. Mijn persoonlijke hoogtepunt is ons resultaat van de top vier-klassering voor Audi op AVUS. Destijds zette ik het ronderecord en stond ik op het podium. Een wild tijdperk, maar ook ontzettend relaxed en spannend. Ten tijde van mijn comeback in 2001 was DTM al veel technischer geworden. Ik racete voor Opel, maar we maakten dat seizoen geen kans tegen Mercedes en Audi.”

Wat fascineert u aan DTM? Waar staat DTM volgens jou voor?

“DTM staat voor mij vooral voor professionaliteit. De hechte concurrentie tussen de teams en coureurs, het compacte raceformat, de enorme betrokkenheid van de fabrikanten, de succesvolle geschiedenis, de internationale populariteit: DTM combineert deze aspecten als nauwelijks andere series in de autosport.”

HRT preview Monza BWT en Bilstein Mercedes AMG GT3 actie 2

U bent een succesvolle ondernemer, dus deelname aan DTM moet voor u waarschijnlijk ook commercieel zinvol zijn. Waar zie jij de sterke punten van DTM?

"De beslissing voor de meer kosteneffectieve GT3-auto's was volkomen juist. Bovendien waardeer ik DTM als platform met zijn sterke marketingmogelijkheden en uitstekende media-aandacht. Daarom is het makkelijker om partners en sponsors enthousiast te maken voor DTM dan voor veel andere series. We zullen zien hoe dit zich ontwikkelt. Als ondernemer en teameigenaar kijk ik niet alleen naar het eerste seizoen, ik denk aan de lange termijn.”

Je hebt pas vorig jaar je Haupt Racing Team opgericht, kortweg HRT. Hoe kwam dat?

“Het oprichten van een eigen team was al lang een droom van mij. Afgelopen zomer was daar de tijd voor. Daarvoor heb ik zeven jaar met Black Falcon geracet en de teamgeest was daar altijd geweldig. Vanwege Covid werd het vorig jaar helaas steeds moeilijker voor Black Falcon om gelijktijdig in GT4- en GT3-races te racen. Dat versterkte mijn beslissing om vanaf juni 2020 een nieuwe aanpak te kiezen en mijn eigen team op te bouwen.”

Het team heeft zijn hoofdkantoor op het bedrijventerrein aan de Nürburgring in Meuspath. Wat spreekt voor de ligging in de Eifel? Waarom niet in München?

“De nabijheid van de Nürburgring is een aanzienlijk locatievoordeel. Naast DTM doen we onder andere mee aan de Nürburgring Endurance Series en doen we mee aan de 24 uursrace op de Nürburgring. De enorme eisen die de Nordschleife stelt aan mens en machine, zijn een manier om onze prestaties keer op keer te meten.”

HRT preview Monza andere twee Mercedes AMG GT3

U bent momenteel bezig met de bouw van een nieuw pand op de Nürburgring. De plannen zien er spannend uit, want het is meer dan alleen een werkplaats waar raceauto's worden onderhouden. Wat wordt er precies ontwikkeld op de Nürburgring?

“We bouwen een ultramoderne RACEBASE. Naast het technische en managementgedeelte zal het nieuwe hoofdkantoor ook representatieve doelen dienen. Er is een showroom voor Haupt Racing Team, zeg maar, waar ook evenementen worden gehouden. Voor mij is het erg belangrijk dat coureurs en gasten zich in elk opzicht op hun gemak bij ons voelen. Daar hoort ook een bijbehorende sfeer bij.”

U investeert echter niet alleen in de locatie van uw team HRT, maar ook in het personeel. Met Sean Paul Breslin heb je een ervaren teambaas en nu heb je met Ulrich Fritz, voormalig CEO van HWA, een erkende persoonlijkheid aan boord gekregen als algemeen directeur. Hierdoor heb je een topniveau dat bovengemiddeld sterk is. Wat zijn de langetermijndoelen die u ermee nastreeft?

“We willen succesvol blijven groeien. In de komende jaren moet HRT het referentieteam worden in de internationale GT-racerij en daarbij een nog groter bereik als autosportonderneming gaan bestrijken. We willen ons onder meer positioneren als innovatieve ontwikkelingspartner. Daarvoor hebben we een ervaren managementteam nodig.”

Hoeveel tijd investeer je in het leiden van het team?

“In de eerste maanden na de oprichting van het team was het elementair dat ik volledig betrokken was bij de operationele activiteiten en elk klein detail kende. Dat neemt veel tijd in beslag. Met de nieuwe structuren kan ik me in de toekomst weer meer focussen op mijn rol als coureur. Natuurlijk blijf ik als teameigenaar de koers bepalen op het gebied van strategie.”

Als teameigenaar loop je voorop, maar je voorkeur gaat uit naar die van coureur, nu binnen je eigen team. Dit jaar heb je ook al geracet, maar je wilt ook deelnemen aan minimaal één DTM-race. Wordt het maar één weekend? Wat is het plan en waar hangt het van af?

“Ja, dat klopt, er wordt een persoonlijke gaststart gepland. Maar meer kan ik er op dit moment nog niet veel over zeggen."

HRT preview Monza Bilstein Mercedes pitbox

Uw wagenpark omvat ook de Audi V8 Evo uit het DTM-seizoen 1991, klaar om te racen. Zou het kunnen dat je met je voormalige DTM Audi racet in een DTM Classic-race, dus in de Touring car Legends-serie?

“Ja, eigenlijk is mijn ‘oude’ DTM Audi klaar om te racen, dat klopt. Ik moet er echter nog eens goed over nadenken of ik er nog een keer mee op pad ga. Deze auto betekent echt veel voor mij en ik weet dat er dingen beschadigd kunnen raken in een race. Het vinden van de juiste onderdelen voor deze auto is niet bepaald eenvoudig.”

Nog een keer over het team: hoeveel medewerkers heeft HRT?

“Momenteel hebben we twintig medewerkers in loondienst. Tijdens raceweekenden krijgen we ondersteuning van extra personeel.”

Heeft HRT specifiek personeel ingehuurd en apparatuur aangeschaft voor zijn DTM-betrokkenheid?

“Natuurlijk al vanwege het feit dat sommige races op ons schema tegelijkertijd lopen. Met Ulrich Fritz hebben we een aanzienlijke hoeveelheid extra DTM-expertise in ons team gekregen. En we hebben ook onze technische structuren aangepast aan het toegenomen aantal racedeelnames en het hoge sportieve niveau.”

HRT preview Monza Bilstein Mercedes monteur pits


Wat is de indruk die je kreeg van de DTM 2021 tijdens de tests op de Hockenheimring en Lausitzring?

“De testdagen waren veelbelovend. We laadden tot het uiterste en we stonden zowel op de Hockenheimring als op de Lausitzring bovenaan de tijdregistratie. De resultaten laten echter niet zien waar we staan voor het seizoen, ook omdat men ervan uit moet gaan dat niet iedereen alle kaarten op tafel heeft gelegd. Ik hoop in ieder geval heel erg op een eerlijke BoP.”

Hoe belangrijk is de ervaring die je meeneemt in de DTM van GT3-races?

“We kennen de Mercedes-AMG GT3 heel goed. Eigenlijk kun je niet meer ervaring met deze auto hebben dan onze belangrijkste teamleden. Dat is inderdaad een voordeel. Onze coureurs Maximilian Götz en Vincent Abril zijn ook geen onbekende in GT-racen. Met Maximilian hebben we zelfs één van de weinige coureurs met ervaring in zowel DTM- als GT3-races.”

HRT preview Monza BWT en Bilstein Mercedes AMG GT3 in actie

Noem drie sterke punten van het HRT-team?

“Uiterste professionaliteit, onbeperkte passie voor racen en een totaalpakket waarin alle elementen elkaar optimaal aanvullen, van de auto en de teamgeest tot sterke merken zoals Bilstein, die ons ondersteunen als ontwikkelingspartner in alle series.”

Het DNA van de DTM is één coureur, één auto. Wat vind je van dit nieuwe format? Zie je het als een uitdaging voor je team?

“Ik hou van het concept. Voor de bestuurder betekent het meer verantwoordelijkheid nemen en steeds tot het uiterste gaan. Zowel Maximilian als Vincent hebben onbetwist wat nodig is voor deze taak.”

Hoe sterk verwacht u dat HRT in DTM zal zijn?

“Het is ons doel om zo snel mogelijk een plaats tussen de topteams te krijgen. We willen strijden voor podiumplaatsen. Al het andere zullen we in de loop van het seizoen zien."

Heb je favorieten geïdentificeerd?

"Onszelf."

Hoe verloopt de samenwerking tussen Mercedes-AMG en HRT?

“We werken heel goed en zeer effectief samen. Dat geldt niet alleen voor DTM, maar ook voor NLS, de Nürburgring 24 uursrace en de GT World Challenge Europe. Het is een enorme eer dat wij, als team dat nog relatief jong is, vanaf het begin het vertrouwen van Affalterbach hebben gehad.”

Wat wens je voor je eerste seizoen in de DTM?

“Dat we veel spannende races te zien zullen krijgen met een zo succesvol mogelijk resultaat voor HRT, en hopelijk met veel fans op het circuit.”

Wat moet er gebeuren om aan het einde van het seizoen van een succesvol eerste jaar in de DTM te kunnen spreken?

“In dit opzicht wil ik geen specifieke resultaten als doelen noemen. Uiteindelijk is het belangrijkste dat we na het seizoen kunnen zeggen: iedereen in het team is gezond en ieder van ons heeft zijn of haar best gedaan. Als teameigenaar meet ik ook succes in deze categorieën.”

HRT preview Monza Bilstein Mercedes AMG GT3 achterzijde

Bekijk de YouTube video's over de DTM-tests in Hockenheim en op de Lausitzring van het Team HRT:





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS