Formule 1

VIDEO - Zal Ferrari zijn voorsprong behouden bij de Grand Prix van Australië na een succesvolle FP1?

Uitgegeven door Peter Vader • 8 april 2022 06:44

Scuderia Ferrari heeft de twee beste tijden neergezet in de eerste vrije training van de Grand Prix van Australië op Albert Park met Carlos Sainz voor Charles Leclerc. Daarmee bevestigt Ferrari dat het in topvorm verkeert, door nu op het volgende en vernieuwde circuit van Albert Park alweer aan de top mee te draaien, daarbij Red Bull en Mercedes opnieuw achter zich latend.

FP1_Australie_Ferrari_bovenaan

Zowel Carlos Sainz als Charles Leclerc begonnen de sessie met harde banden waarmee ze respectievelijk 1'21 "249 en 1'21" 815 scoorden. Na een onderbreking met een rode vlag vanwege puin op het rechte stuk, werden de twee F1-75's uitgerust met zachte banden waarmee beide coureurs hun rondetijden verbeterden door respectievelijk te zakken naar 1'19 ”806 en 1'20” 377. Aan het einde van de FP1-sessie keerden de twee terug naar de baan met een grotere hoeveelheid brandstof in de tanks, die de auto’s zwaarder maakte. Tevens waren ze weer voorzien van de eerder gebruikte harde banden. Sainz legde in totaal 24 ronden af, Leclerc 21. Het tweede uur vrije training staat gepland om 16 lokale tijd (8 CET). Zal Ferrari de voorsprong behouden in Melbourne?

Carlos_Sainz_Ferrari



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS