Formule 1

VIDEO - Wordt Yuki Tsunoda eindelijk volwassen?

Uitgegeven door Peter Vader • 25 oktober 2021 19:20 • Print artikel

We hebben er dit seizoen natuurlijk lang op gewacht, maar er zijn misschien tekenen dat Yuki Tsunoda ons begint te laten zien waar het allemaal om draaide toen hij in de Formule 1 kwam. De AlphaTauri-coureur deed de vorige keer in Istanbul bovengemiddeld veel moeite om Hamilton's opmars door het veld te vertragen met een pittige defensieve vertoning. Afgelopen weekend leverde een gepolijste prestatie af door op P9 te eindigen bij de Grand Prix van Amerika – COTA – bij de eerste keer dat hij ooit voet in de Verenigde Staten had gezet.

Yuki_Tsunoda F1 Alpha Tauri

Punten mee naar huis
Eerlijk gezegd ligt hij nog steeds ver achter op het tempo van zijn veel meer ervaren teamgenoot, Pierre Gasly. Maar Tsunoda merkte dat alle hoop van zijn teamleden op hem waren gevestigd nadat de Fransman na slechts vijftien ronden moest stoppen en de Japanner een paar punten mee naar huis nam.

Potentieel ontsluiten
Alex Albon heeft gediend als coureurscoach voor de 21-jarige Japanner en die begeleiding zou wel eens zijn vruchten ​​kunnen afwerpen. Red Bull doet er duidelijk alles aan wat ze kunnen, om te proberen het potentieel van de jonge coureur te ontsluiten.

Lange weg te gaan
Er is nog een lange weg te gaan voor Tsunoda, voordat hij het verwachte niveau in de lente bereikt, maar de laatste paar Grands Prix hebben duidelijk gemaakt waarom hij in 2022 nog een jaar de tijd heeft gekregen om te proberen zijn F2-belofte waar te maken.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS