Formule 1

VIDEO - Voormalig F1-coureur ziet Ferrari 'alle kaarten in handen hebben' voor het F1-WK 2022

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juni 2022 08:01 • Print artikel

Charles Leclerc liep in de laatste paar races veel punten mis, mede door de motorproblemen bij Ferrari. Het gevolg is dat hij een voorsprong van 46 punten in het WK verloor en Max Verstappen nu 49 punten voor staat. Een ommekeer van 95 punten in slechts zes races. Voormalig coureur van Ferrari, Rubens Barrichello, denkt dat de Scuderia nog 'alle kaarten in handen heeft' voor het titelgevecht.

Ferrari_finishlijn_GP_Canada

Eén keer met de ogen knipperen
"Ze stonden drie races geleden gewoon nog bovenaan. Waarom zou dat niet opnieuw kunnen gebeuren?" zegt Barrichello hoopvol in een interview met Gazetta dello Sport. Met nog dertien races te gaan is de kans op de wereldtitel(s) nog altijd groot, aldus de Braziliaan. "Er hoeft maar een keer met de ogen geknipperd te worden en alles kan er weer anders voor staan."

Betrouwbaarheid maakt het verschil
De betrouwbaarheid zal daarin het verschil gaan maken volgens de oud F1-coureur. "Dat is duidelijk geworden de laatste tijd. De sleutelfactor zal zijn om het huiswerk op orde te hebben. De Red Bull is snel en lijkt betrouwbaar te zijn. Om het kampioenschap te winnen zijn deze ingrediënten belangrijk."

Wie gaat het doen?
Wie het moet gaan doen bij Ferrari, daar wil Barrichello zich niet aan branden. Voorheen was het enkel en alleen Charles Leclerc die goed uit de verf kwam, maar in Canada liet ook Carlos Sainz zien te kunnen strijden voor overwinningen. "Ik wil niet in deze discussie komen. Ik zeg alleen dat Ferrari twee sterke coureurs heeft. De rest is politiek en dat interesseert me niet."

Ferrari_in_Canada 2022Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS