Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

VIDEO - Vierde zege en 'Halbzeitmeister': Larry ten Voorde viert feest in Monza; P2 voor Rudy van Buren! + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juni 2021 09:20 • Print artikel

MONZA - Een succesvol weekend voor Larry ten Voorde (Team GP Elite) in de Porsche Carrera Cup Deutschland. Na zijn overwinning op zaterdag kwam de Nederlander zondag opnieuw als eerste over de finish op het Autodromo Nazionale Monza (Italië) tijdens de jubileumrace van de merkbeker. Dankzij zijn overwinning in de 350e race van de Duitse Carrera Cup gaat Ten Voorde nu na de achtste ronde als ‘Halbzeitmeister’ van de zomervakantie genieten. “Dat was een gekke race. Ayhancan Güven had een superstart. Er was een klein duwtje in de chicane, maar het was eerlijk. Uiteindelijk werd ik beloond voor een goede slotfase in de regen", aldus ten Voorde. De overige podiumplaatsen werden ingenomen door Rudy van Buren (Nederland/CarTech Motorsport by Nigrin) en Porsche Junior Ayhancan Güven (Turkije/Phoenix Racing). Het doubleheader-evenement is onderdeel van het DTM-programm op het snelle Monza-circuit. Een 29-koppig veld trakteerde fans op aangrijpende slipstream-duels in hun 510 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup-racers.

Porsche Carrera Cup Deutschland Monza podium voor Ayhancan Güven, Larry ten Voorde en Rudy van Buren
Podium voor Ayhancan Güven, Larry ten Voorde en Rudy van Buren

Onder een bewolkte hemel en met een buitentemperatuur van 30 graden Celsius kwam Güven beter van de lijn dan polesitter Ten Voorde - de Phoenix-Racing-coureur nam de leiding en behaalde een voorsprong van ongeveer anderhalve seconde in de eerste paar ronden. Twee safety car-fasen en een regenbui, die inzette tijdens de laatste etappe, zorgden voor nieuwe uitdagingen voor de coureurs en verhoogden de spanning. Ten Voorde kon het natte wegdek beter aan dan Ayhancan Güven, die we natuurlijk nog kennen van de de Porsche GT3 Carrera Cup Benelux, haalde de 23-jarige in ronde 13 in en behaalde vervolgens zijn vierde overwinning van het seizoen. Güven passeerde de zwart-wit geblokte vlag op de tweede plaats, maar moest deze vervolgens afstaan aan Van Buren, omdat hij een ongeoorloofd voordeel had behaald aan het begin van de safety car-fase. “Dat is een geweldig resultaat. Ik nam in de slotfase iets meer risico dan mijn rivalen en werd daarvoor beloond met een tweede plaats”, aldus de CarTech-coureur.

Porsche Carrera Cup Deutschland Monza start
Start van Race 2 van de Porsche Carrera Cup Deutschland in Monza

“Als leider was het in het begin niet eenvoudig om de rempunten bij de ingang van de chicane op een natte baan te beoordelen. Ik heb mijn uiterste best gedaan in het duel met Larry ten Voorde, maar hij reed een schitterende race in de regen", aldus Güven. Als beste coureur uit de Porsche Carrera Cup Deutschland Talent Pool eindigde Laurin Heinrich (Duitsland/Van Berghe Huber Racing) als vierde. Leon Köhler (Duitsland/Nebulus Racing by Huber) zette zijn Cup-auto op de vijfde plaats.

Porsche Carrera Cup Deutschland Monza champagne voor Larry ten Voorde

Champagnedouche voor Larry ten Voorde


In het Royal Park van Monza passeerde Max van Splunteren (GP Elite) de vlag op een niet onverdienstelijke zesde plaats, met Christopher Zöchling (Oostenrijk/Fach Auto Tech) en Jukka Honkavuori (Finland/MRS GT-Racing) achter hem aan. Georgi Donchev (Nebulus Racing by Huber) won dit seizoen voor het eerst de ProAm-klasse. De Bulgaarse coureur versloeg Jan-Erik Slooten (Duitsland/Phoenix Racing) en Christof Langer (Duitsland/Fach Auto Tech) naar de vlag. De leider van de ProAm-divisie, Carlos Rivas (Luxemburg/Black Falcon Team Textar), die zaterdag een record vestigde met 35 klasseoverwinningen, moest na een aanrijding vroegtijdig uit de race stappen.

Porsche Carrera Cup Deutschland Monza startrij

“De jubileumrace rondde een spannende eerste seizoenshelft perfect af. Met zijn 350e race onderstreepte de Porsche Carrera Cup Deutschland nogmaals waar de serie voor heeft gestaan sinds het debuutseizoen van 1990: racen boordevol actie tot de laatste ronde en een gevulde startgrid van getalenteerde jongeren en ambitieuze ProAm-coureurs”, aldus Hurui Issak, Projectmanager van de Porsche Carrera Cup Deutschland. Halverwege het seizoen leidt Ten Voorde het kampioenschap met 166 punten. Zijn naaste rivalen zijn Heinrich (152 punten) en Güven (126 punten).

Porsche Carrera Cup Deutschland Monza Rudy van Buren
Rudy van Buren

Het Circuit Zandvoort organiseert van 9 tot en met 11 juli het volgende raceweekend van de Porsche Carrera Cup Deutschland. Het doubleheader-evenement aan de Nederlandse Noordzeekust is de thuisbasis voor de GP Elite-ploeg. Het teamhoofdkwartier van de bemanning onder teammanager Torsten van Haasteren bevindt zich in De Rijp ten noorden van Amsterdam. Zes lokale coureurs gaan het weekend aan voor het team: Lucas Groeneveld, Morris Schuring, Larry ten Voorde, Daan en Jesse van Kuijk en Max van Splunteren. Loek Hartog (Nederland/Black Falcon Team Textar) en Rudy van Buren rijden ook op hun thuiscircuit.

Porsche Carrera Cup Deutschland Monza Rudy van Buren podium
Onverwacht resultaat: Rudy van Buren met P2 op het podium!

Uitslag race 8, Porsche Carrera Cup Deutschland:
1. Larry ten Voorde (Nederland/Team GP Elite)
2. Rudy van Buren (Nederland/CarTech Motorsport door Nigrin)
3. Ayhancan Güven (Turkije/Phoenix Racing)
4. Laurin Heinrich (Duitsland/Van Berghe Huber Racing)
5. Leon Köhler (Duitsland/Nebulus Racing door Huber)
6. Max van Splunteren (Nederland/GP Elite)
7. Christopher Zöchling (Österreich/Fach Auto Tech)
8. Jukka Honkavuori (Finland/MRS GT-Racing)
9. Julian Hanses (Duitsland/HRT-uitvoering)
10. Loek Hartog (Nederland/Black Falcon Team Textar)

Porsche Carrera Cup Deutschland Monza podium
Rudy van Buren voorop, Ten Voorde en Güven zijn al uit het zicht verdwenen

Rijdersklassement Porsche Carrera Cup Deutschland 2021 na 8 van de 16 races:
1. Larry ten Voorde (Nederland/Team GP Elite), 166 punten
2. Laurin Heinrich (Duitsland/Van Berghe Huber Racing), 152 punten
3. Ayhancan Güven (Turkije/Phoenix Racing), 126 punten

Porsche Carrera Cup Deutschland Monza Max_van_Splunteren geconcentreerd
Een geconcentreerde Max van Splunteren

Porsche Carrera Cup Deutschland Monza Max van Splunteren niet onverdienstelijk naar een zesde plaats
Max van Splunteren reed niet onverdienstelijk naar een zesde plaats

Porsche Carrera Cup Deutschland Monza Larry ten Voorde en GP Elite winnaar
Larry ten Voorde

Porsche Carrera Cup Deutschland Monza Rudy van Buren en Larry ten Voorde
Rudy van Buren en Larry ten Voorde vieren hun podium met champagne

Porsche Carrera Cup Deutschland Monza trofee voor Nr1
Daar is het allemaal om begonnen...

Geniet 57 minuten van de YouTube-video van de overwinning van Larry ten Voorde van Race 2 van de Porsche Carrera Cup Deutschland op zondag op het Autodromo Nazionale Monza (Italië):Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS