Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

VIDEO - Team GP Elite vliegt over de curbstones van Monza; Larry ten Voorde winnaar zaterdagrace + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 20 juni 2021 08:01

Wauw, wat een weekend tot op heden voor Team GP Elite in Monza! Een sublieme start van Larry ten Voorde en een foutloze race op zaterdag brachten hem op de hoogste podiumtrede, na het ietwat teleurstellende resultaat van de week ervoor in Spielberg. Goed gedaan! Max van Splunteren had ook een perfecte start. P6 en goede punten voor hem. Morris Schuring vocht hard voor zijn positie met zijn naaste tegenstander en teamgenoot Daan van Kuijk. Daan duwde zijn Cup-auto tot het uiterste, streed de hele race om zijn positie en beleefde één van zijn beste races tot nu toe. Lucas Groeneveld stopte in bocht één, maar reed een fenomenale race met veel inhaalacties. Een deurkruk-aan-deurkruk-gevecht duwde hem het gras op in de laatste fase van race 1. Hij zal zondag sterker terugkomen, net als Jesse van Kuijk die in de eerste bocht werd geraakt.

Larry_Monza vliegen over de curbstones

Kwalificatie Monza
De kwalificaties verliepen ook tot volle tevredenheid. Twee keer pole voor Larry ten Voorde en Morris Schuring kwam uit als beste rookie uit de kwalificatie en startte daarom vanaf de tweede startrij in Race 1. Geweldig teamwerk op het circuit en in de pits! Jesse van Kuijk creëerde de perfecte sleep voor Larry ten Voorde en Max van Splunteren speelde een belangrijke rol in de sleep voor Morris Schuring. ‘Splunt’ plaatste zichzelf twee keer in de top 10. Daan van Kuijk had een snelle eerste stint en reed een solide kwalificatiesessie, net als Lucas Groeneveld en zijn broer Jesse van Kuijk. Met alle coureurs in de top 15 in een enorm veld was GP Elite blij met de startposities op het megasnelle circuit van Monza!

Race 2 van ronde 4 van de Porsche Carrera Cup Duitsland begint zondag 20 juni om 16:15 en is te volgen via de livestream en live timing: https://gp-elite.nl/raceteam/livestreams

Monza_start_race_1

Terugblik weekend Spielberg
Een week eerder was GP Elite aanwezig bij de derde ronde van de Porsche Carrera cup Duitsland op het fraai gelegen circuit van Spielberg in Oostenrijk. Het werd een zwaar weekend waarin weliswaar goede punten werden veroverd, maar er ook de nodige tegenslagen waren. Na een zware kwalificatie op vrijdag was de toon voor de race gezet. Het was tijd om zo hard mogelijk te pushen in dit ongelooflijke veld van 32 Porsche 992 GT3 Cup-auto's! Larry ten Voorde had een goede start en wist in de openingsronde voor P1 te vechten. Hij werd de rest van de race onder druk gezet voor zijn P2. Na een heel sterke strijd scoorde hij een welverdiend podium en goede punten. Max van Splunteren en Jesse van Kuijk konden het tempo bijhouden en scoorden ook belangrijke punten. Daan van Kuijk behaalde tijdens de race meerdere plaatsen na een perfecte start en zijn inhaalmanoeuvres waren indrukwekkend! Morris Schuring genoot van zijn deur-tegen-deur gevechten totdat het een beetje te dichtbij kwam en eindigde in een botsing. Lucas Groeneveld viel terug bij de start en kon vroeg in de race een rondtollende auto niet ontwijken.

Team GP Elite in Spielberg

Op zondag werd in Race 2 niet het resultaat behaald waar team van GP Elite naar streefde, met een top 6 finish voor Larry ten Voorde. Hij ging vol in de aanval voor P4, maar het gevecht verlaagde het tempo waardoor de groep erachter hem zelfs kon inhalen. Max van Splunteren en Jesse van Kuijk reden van begin tot eind een solide race, maar inhalen in de 992 lijkt een zware klus als je zo dicht op elkaar rijdt. Daan van Kuijk en Morris Schuring pushten hard op een volgepakt middenveld. Lucas Groeneveld moest halverwege de race uitvallen. Dus, alle focus lag na afloop van het Spielberg-weekend op het nabijgelegen circuit van Monza met het doel om zo snel mogelijk over de curbstones van Monza te vliegen!

Monza Larry ten Voorde vliegen
Monza

Monza_Larry_ten_Voorde_winnaar_race_1
Monza, Larry ten Voorde winnaar race 1 op zaterdag

Monza_Max_van_Splunteren
Monza, Max van Splunteren

Monza_Team_GP_Elite_onderweg
Monza, Team GP Elite succesvol onderweg

Spielberg Team GP Elite pits
Spielberg, Team GP Elite in de pits

Spielberg, Team GP Elite schilderachtige omgeving
Spielberg, Team GP Elite in een schilderachtige omgeving

Larry_Monza
Monza, Larry ten Voorde op weg naar een tweede overwinning op zondag?

Geniet van de overwinning van Larry ten Voorde in Race 1 op zaterdag van de Porsche Carrera Cup Deutschland op het circuit van Monza:



Porsche logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS