DTM

VIDEO - Spectaculaire première in de DTM Classic Cup: de terugkeer van Keke Rosberg's Opel Calibra V6

Uitgegeven door Peter Vader • 19 mei 2022 08:45

München/Klettwitz - Verrassend debuut: De Opel Calibra V6 4x4, waarmee voormalig Formule 1-wereldkampioen Keke Rosberg in 1995 zijn laatste race in de DTM reed, keert terug op het circuit. Mücke Motorsport Classic zal de legendarische auto voor het eerst inzetten tijdens de seizoensopener in de DTM Classic Cup in het weekend (20-22 mei) tijdens de Lausitzring Turn 1 powered by Autohero. In de twee races op zaterdag en zondag wordt de ex-Rosberg Calibra bestuurd door voormalig DTM-coureur Stefan Mücke (Berlijn) en Ronny Scheer (Dresden).

DTM Classic Cup Mücke Motorsport Opel Calibra V6 4x4 ex Keke Rosberg 1 voorzijde schuin

De Opel Calibra vormde het tijdperk van klasse 1 toerwagens tussen 1993 en 1996. Hoewel technische mankementen aanvankelijk vertraagden vanaf het debuut tijdens de seizoensfinale van 1993 op Hockenheim, was de coupé de favoriet van met name Opel-fans, die massaal naar de circuits trokken. Niet in de laatste plaats met de steun van de Formule 1-ervaren bedrijven Williams (hydrauliek) en Cosworth (motor) werd de Calibra de winnende auto. De Rüsselsheim-racer maakte niet alleen indruk met zijn opvallende uiterlijk, maar ook met een 2,5-liter V6-motor met meer dan 500 pk, die een hels geluid ontwikkelde bij maximaal 12.000 tpm dat fans vandaag de dag nog steeds inspireert.

Keke Rosberg, met Williams wereldkampioen F1 in 1982, zat al achter het stuur bij het debuut van de Calibra, aanvankelijk voor Opel Team Joest, vanaf 1995 in zijn nieuw opgerichte Team Rosberg. Tijdens de seizoensfinale op 16 oktober 1995 op Hockenheim liet zijn teamgenoot Klaus Ludwig de Opel-fans juichen door twee overwinningen te behalen, die het Motodrom deed veranderden in een zee van witte en gele vlaggen, vooral omdat Manuel Reuter en Uwe Alzen voor twee één-twee overwinningen zorgden. Het gejuich was ook voor Keijo Erik "Keke" Rosberg, die bij zijn afscheid volop werd gefêteerd.

DTM Classic Cup Mücke Motorsport Opel Calibra V6 4x4 ex Keke Rosberg 2 front

Tot op de dag van vandaag is de naam Rosberg een integraal onderdeel van de DTM. René Rast (GER) werd in 2017, 2019 en 2020 drie keer DTM-kampioen met Audi Sport Team Rosberg. En tijdens de DTM-opener van 2022 in Portimão vierde Team Rosberg opnieuw een DTM-overwinning met Nico Müller (SUI) in de Audi R8.

De ex-Rosberg Calibra wordt sinds januari 2022 geprepareerd door Mücke Motorsport Classic en visueel op het niveau van het 95er-seizoen gebracht. Bij de première van de DTM Classic Cup met toerwagens uit de periode van 1984 tot 2007 rijden Stefan Mücke, die tussen 2002 en 2006 61 DTM-races reed, en Ronny Scheer om de beurt met de vierwielaangedreven Calibra en rijden ze daarnaast een Ford Sierra RS 500 Cosworth uit het British Touring Car Championship van 1990. "Zodra ik met de Ford en Ronny met de Opel rijd, is het in de tweede race andersom", zegt Stefan Mücke.

DTM Classic Cup Mücke Motorsport Opel Calibra V6 4x4 ex Keke Rosberg 1 achterzijde schuin

Voor Mücke Motorsport, gevestigd in Berlijn-Altglienicke, betekent het raceweekend op het circuit ten zuiden van Berlijn een thuisrace, maar ook een veeleisende grootschalige operatie. Het team rond de populaire teambaas Peter Mücke is het enige raceteam dat in alle drie de DTM-series uitkomt met in totaal vijf raceauto's. Naast de DTM Classic zal Mercedes-AMG Team Mücke Motorsport met Maximilian Buhk (GER) uitkomen in de hoogste divisie van de DTM, en BWT Mücke Motorsport zal ook twee Mercedessen-AMG inzetten voor de Fransman Edouard Cauhaupé en de Mozambikaanse Rodrigo Dias Almeida in de DTM Trophy talentenfabriek.

De DTM Classic Cup-races worden live uitgezonden op ServusTV On (servusTV.com), het video- en streamingplatform van ServusTV, en DTM Grid (grid.dtm.com). Op de Lausitzring starten de Classic-wedstrijden op zaterdag en zondag om 17:00 uur. Tickets voor de "DTM Lausitzring Turn 1 powered by Autohero" zijn verkrijgbaar onder 01806 991166, tickets.dtm.com en voor het eerst ook via eBay.de.









DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS