Formule 1

VIDEO - Red Bull’s nieuwste verovering: Phil Prew ruilt Mercedes in voor Red Bull en is daarmee een ‘intentieverklaring’

Uitgegeven door Peter Vader • 8 augustus 2022 10:26 • Print artikel

Christian Horner heeft Red Bull's nieuwste rekruut beschreven als een "intentieverklaring" na diens aangekondigde vertrek bij Mercedes. Phil Prew werd de laatste die Mercedes ruilde voor Red Bull, als onderdeel van wat Helmut Marko schatte dat 50 werknemers hetzelfde deden. De twee teams zijn gevestigd op slechts 50 kilometer van elkaar in Northamptonshire en in de afgelopen jaren heeft Red Bull mensen als Ben Hodgkinson gerekruteerd. Hij is nu hoofd werktuigbouwkunde bij de Brixworth-fabriek, nadat hij 20 jaar bij Mercedes had gewerkt, maar nu technisch directeur is bij Red Bull Powertrains. Phil Prew werkte recentelijk als hoofdingenieur op de motorafdeling van Mercedes, voordat hij een "hogere functie" aanvaardde bij Red Bull Powertrains.

Christian_Horner_en_Toto_Wolff_discussie
Christian Horner en Toto Wolff

Een fenomenale staat van dienst
Christian Horner heeft Prew’s benoeming bevestigd en zei dat het inhuren van een man met een "fenomenale staat van dienst", zoals die van Prew, een "intentieverklaring" was. "Ik ben verheugd dat Phil het team komt versterken en hij heeft een fenomenale staat van dienst", zei Horner, zoals gemeld in een bericht van Express. "Hij is een belangrijk onderdeel geweest van het recente succes van Mercedes en nogmaals, het is een nieuwe intentieverklaring van waar we willen zijn met de krachtbron. Ik denk dat we veel kracht en diepgang binnen het bedrijf hebben verzameld en het is fantastisch om te zien dat het nu echt samenkomt en tot leven komt. Phil is één van de weinige sleutelaanwinsten die recentelijk zijn toegevoegd aan de zeer getalenteerde groep mensen die we al hebben verzameld.”

Stevige wervingscampagne
Red Bull is de afgelopen twaalf maanden trouw gebleven aan zijn naam en is optimistisch geweest in hun wervingscampagne, waarbij ze zich richtten op belangrijke medewerkers van Mercedes, die de rol invulde van achtvoudig opeenvolgend Constructors Champion. Toto Wolff onthulde in mei 2021 dat 100 van zijn medewerkers waren benaderd om deel te nemen aan Red Bull’s nieuwe motoronderneming en dat vijftien hadden ingestemd met die kans. De Oostenrijker werd afgerekend op zijn reactie want hij zei dat hij niet wakker zou liggen van vijftien jongens en een leegstaand gebouw. Maar sindsdien hebben de twee teambazen hun strijd niet alleen op de baan uitgevochten, maar ook in de rechtbank. Horner onthulde in april dat ze £ 1 miljoen hebben uitgegeven als onderdeel van een High Court-zaak met Mercedes, waarvan hij beweerde dat dit een teken was dat deze verliezen meer voor Toto Wolff betekenden dan werd toegegeven. "Ik bedoel, we hebben een miljoen pond uitgegeven in het Hooggerechtshof om voor een paar van hen te vechten", vertelde Horner aan de Telegraph. “Dat doe je niet voor degenen die je wilt verliezen. Die £ 1 miljoen is wat het hen (Mercedes, red.) zou hebben gekost. Je gaat me toch niet vertellen dat als je het hoofd van de ontwerpafdeling, het hoofd van hun energieterugwinningssysteem, het hoofd van de productie eruit haalt ... dat dat geen effect heeft?"

Hereniging met Newey
Prew arriveert na meer dan zes jaar bij Mercedes te hebben gewerkt na een 18-jarige periode bij McLaren, waar hij nauw samenwerkte met nu Red Bull Chief Technical Officer Adrian Newey, een man met wie Horner overleg had voordat hij Prew in dienst nam. Oude collega’s herenigd dus. Het blijft interessant om de strijd om het juiste personeel te volgen als een gevecht op de achtergrond van het niet minder strijdbare toneel van de Grand Prix-wedstrijden zelf.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS