Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

VIDEO - Podium voor Aston Martin bij 's werelds zwaarste endurance race, de 24 Hours of Spa 2021

Uitgegeven door Peter Vader • 3 augustus 2021 12:40

Afgelopen weekend werd de 24H van Spa-Francorchamps verreden. Het evenement is het absolute hoogtepunt van het jaar op de GT-racekalender en alle deelnemende merken hebben maar een doel: winnen! Aston Martin deed dit jaar een serieuze poging om de klassieker in de Belgische Ardennen als overall-winnaar te beeindigen. Een poging waar ze bijna in slaagden. Bijna, want het podium bereikten ze wel, maar meer dan een derde plaats zat er niet in.

Garage59_at_Spa_2021_3thd_place

Achter het leidende duo maakte de Nr95 'Garage59' Aston Martin het podium compleet en was het de enige andere auto in dezelfde ronde als de leiders. De auto werd bemand door Nicki Thiim, Marco Sørensen en Ross Gunn en reed een anonieme race, trok zelden de aandacht, maar reed wel een snelle en foutloze race, om daarmee het eerste overall podium van Aston Martin sinds 2008 te behalen. Op zichzelf ook een topprestatie!

Nicki Thiim, Marco Sørensen en Ross Gunn
Derde plaats overall voor Nicki Thiim, Marco Sørensen en Ross Gunn

Kijk even anderhalve minuut naar onderstaande vijf korte video's en geniet van de prestaties van de Aston Martin Vantage GT3 van het team van 'Garage 59' bij de TotalEnergies 24 Hours of Spa 2021:

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!