Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

VIDEO - P7 voor Larry ten Voorde in vrije training op de Hungaroring: "Aan het einde heb ik mij niet..."

Uitgegeven door Peter Vader • 31 juli 2021 05:47 • Print artikel

Dit weekend vindt de vierde race van het seizoen 2021 van de Porsche Mobil 1 Supercup in Boedapest plaats. Het circuit met zijn krappe en bochtige bochten heeft niet voor niets de bijnaam "Monaco zonder de gebouwen" en zal een race vol actie bieden voor zowel coureurs, teams als toeschouwers. Larry ten Voorde was niet ontevreden over zijn eerste dag aldaar, tijdens de vrije training op vrijdag realiseerde hij een zevende snelste tijd. Zijn reactie na afloop: “Aan het einde van de sessie heb ik mij niet genoeg kunnen verbeteren, maar ik zit er wel zit er goed bij. Ik ben niet tevreden met de balans van de auto, maar dat kunnen we gegarandeerd nog verbeteren. Ik zie de kwalificatie op zaterdag met vertrouwen tegemoet. Het is een mooie baan en ik ben blij dat het publiek er weer bij is.”

Larry ten Voorde Hungaroring 1

Na enkele weken rust is de Porsche Mobil 1 Supercup op 30 juli terug – dit keer op de Hungaroring, met al zijn rondingen en tradities, als onderdeel van de Formule 1 Magyar Nagydíj 2021. Het circuit met zijn krappe en bochtige bochten heeft niet voor niets de bijnaam "Monaco zonder de gebouwen". Net als de cavalerie van het oude Huszárvágta (Hussar's Ride), staan de 31 Porsche 911 GT3 Cup-auto's op de grid dit weekend klaar om voor de 30e keer sinds 1993 het Hongaarse asfalt op te gaan. Deze geschiedenis maakt de Hungaroring tot het langst bezette circuit van de Porsche Supercup-kalender. Met zijn krappe bochten en weinig rechte stukken belooft het circuit veeleisende race-actie op het hoogste niveau.

Larry ten Voorde Hungaroring 2

Lukt het de Nieuw-Zeelander #20 Jaxon Evans (Martinet v. Alméras) om het gat van 12 punten met leider #25 Larry ten Voorde (NLD/Team GP Elite) te dichten? Of kan #3 Dylan Pereira (LUX/BWT Lechner Racing) zijn overwinning in Boedapest van vorig jaar herhalen en zijn recente verbetering voortzetten? En in de strakke Rookie- en ProAm-classificaties, wie grijpt de kans om zich terug te trekken van de rest van het veld? Hoe dan ook, het wordt een warm zomerweekend in de Puszta...Larry ten Voorde Hungaroring 3

Larry ten Voorde Hungaroring 4

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS