Formule 1

VIDEO - Oud F1-wereldkampioen bouwt een gloednieuwe retro-geïnspireerde Lotus

Uitgegeven door Peter Vader • 10 mei 2021 08:01

Alweer nieuws uit Hethel? Bijna goed. Het gaat wel om een Lotus, maar deze is niet afkomstig uit Hethel (Norfolk). Het gaat om een gloednieuwe retro Lotus-sportwagen, geïnspireerd op de Lotus Type 62 uit 1969 en de auto zal worden gebouwd door oud F1-wereldkampioen 2009 Jenson Button, samen met zijn team van de beroemde Britse carrosseriebouwer Radford. Ze gaan een nieuwe uitdaging aan door een retro-geïnspireerde Lotus-sportwagen te bouwen.

Radford-Lotus-62-Jenson-Button-contouren

'Drive like nothing else'
De auto die wordt gebouwd door Jenson Button en zijn team van Radford beweert 'drive like nothing else' en is gebaseerd op de iconische Lotus Type 62 uit 1969. Jenson Button werd bij dit project geholpen door auto-ontwerper Mark Stubbs en TV-presentator Ant Anstead, die we allemaal kennen van Wheeler Dealers. Toevallig werden Lotus en Radford beide opgericht in 1948. Volgens Jenson Button zal Radfords nieuwe sportwagen "echt analoog en zeer boeiend zijn, maar met alle verfijningen die je van een Radford mag verwachten".

"Rijden heeft een puurheid die in veel auto's van vandaag verloren gaat. Ik zal ervoor zorgen dat we een auto voor de bestuurder creëren, een eigenschap die is ingebed in het DNA van alle Lotus-auto's", aldus Button. Matt Windle, Managing Director bij Lotus Cars, voegde toe: "Dit is een enorm opwindend project voor ons. Het is een technisch partnerschap in de kern, maar een zonder de gebruikelijke beperkingen van het werken met een grote bedrijfsgroep. En natuurlijk, Ant, Jenson, Mark en Roger zijn een droomteam om mee samen te werken. "

Jenson_Button_Le_Mans_parade RX foto Peter Vader
Jenson Button, F1 wereldkampioen 2009, WEC-coureur bij de 24 Uren van Le Mans en nu ook bouwer van een retro-geïnspireerde Lotus 62

Wie is Radford?
Radford is een bekende Britse carrosseriebouwer, die in de jaren ’60 verantwoordelijk was voor de bouw van een speciale reeks Mini’s onder de serienaam ‘Mini De Ville’. Daarnaast ontwikkelden zij onder andere de Cortina-Ogle GT en een Aston Martin DB5 Shooting Brake. De laatste was Stirling Moss zijn ‘dreamcar’. Ervaring met het bouwen van aparte auto’s kan Radford dus niet ontzegd worden, de nu ontwikkelde Lotus 62 is daar ook weer een voorbeeld van. Het gaat het hoogtepunt worden in het bestaan van Radford, de onderneming zegt er zelf over dat deze vintage ogende auto gebaseerd zal zijn op Lotus-technologie, in die zin dat hij extreem licht en snel zal zijn.

Radford-Lotus-62-Gold-Leaf-Team-Lotus

62 exemplaren
"Een gelimiteerde serie van de meest speciale carrosserieën is engineering nirvana, omdat het ons in staat stelt om los te komen van de gebruikelijke parameters van een meer conventioneel project. Lotus Engineering heeft een lange geschiedenis van dergelijke speciale samenwerkingen en ik ben er zeker van dat dit een erkend als een van de meest unieke en fantastische" aldus Jenson Button tegen Carbuzz.com.

Er zijn ooit slechts twee exemplaren van de originele Lotus Type 62 gemaakt en Radford streeft ernaar 62 exemplaren van zijn moderne opvolger te bouwen. Technische details zijn nog niet bekendgemaakt, maar de originele raceauto werd aangedreven door een 2.0-liter motor die 240 pk leverde. De verwachtingen zijn hooggespannen en de liefhebbers kunnen niet wachten om te zien wat Radford voor hen in petto heeft, aldus Drivetribe. Het zal beslist goed zijn!



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS