Formule 1

VIDEO - Oud F1-coureur kritisch naar Ferrari-coureurs die 'te aardig' zijn voor Max Verstappen

Uitgegeven door Peter Vader • 19 mei 2022 11:10 • Print artikel

Het gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc ziet er dit jaar anders uit dan de intense titelstrijd van 2021, zo vindt Jolyon Palmer. De voormalig F1-coureur is kritisch over de Ferrari-coureur en vindt het een minder sterke strijd dan het gevecht tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Jolyon Palmer is verrast dat de strijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc vooralsnog niet geëscaleerd is. De titelkandidaten van het huidige Formule 1-seizoen hebben nog altijd veel wederzijds respect voor elkaar. Op het circuit strijden ze hard, maar geven ze elkaar de ruimte en is de sfeer nog niet vijandig.

Max_Verstappen_deelt_podium_met_Ferrari_GP_Miami

Kwam Ferrari tekort in Miami?
Ferrari heeft het de afgelopen races zwaarder in de strijd met Red Bull. De Scuderia staat nog bovenaan beide kampioenschappen, maar Verstappen en teamgenoot Sergio Perez hebben het gat bijna kunnen dichten. Palmer vraagt zich af of Ferrari niet tekortkwam in het verdedigen op de mannen van Red Bull. "Het voelt een beetje alsof Ferrari meer had kunnen doen om te winnen in Miami", analyseert de voormalig F1-coureur in de F1 Nation Podcast. "Ik vond ze ietwat behoudend. De rijders waren in de race iets te aardig voor Max, bijvoorbeeld met Carlos (Sainz) die hem er zo langs liet in bocht 1."

Verschil met titelgevecht Hamilton is groot
"Het was een lastige positie waarin Carlos zich verkeerde", vervolgt Palmer, die enigszins begrijpt dat Sainz niet al te veel risico wil nemen. "Hij heeft al wat incidenten gehad bij de start (van het seizoen, red.), dus misschien was hij wat voorzichtiger, wat ik begrijp. Bij Charles was de inhaalactie voor de leiding ook best wel makkelijk, nietwaar? We zijn eraan gewend dat Lewis Hamilton en Max Verstappen elkaar van de baan af knallen en met getrokken wapens het gevecht aangaan om hun auto aan de leiding te krijgen." Het verschil met 2021 is volgens Palmer groot. "Het gevecht met Leclerc en Verstappen is briljant, maar er was niet veel verdediging van Leclerc tegen Max. Ik heb het gevoel dat dat meer had kunnen zijn."

Max_Verstappen_actie_front_GP_Miami_2022

Rivaliteit Verstappen en Leclerc ver te zoeken?
Het Miami International Autodrome was volgens Palmer geen circuit waar gemakkelijk kon worden ingehaald. Maar de F1-analist vindt alsnog dat Leclerc meer had kunnen doen tegen Verstappen. De Monegask begon de wedstrijd vanaf pole, maar werd al snel ingehaald door de Nederlander, die de leiding niet meer afstond. "Misschien dat het snelheidsverschil (van Red Bull) op het rechte stuk simpelweg te groot was. Het is misschien wel bijna onmogelijk, want Red Bull had een groot voordeel daar", vervolgt Palmer in een bericht van RacingNews365. "Maar je moet het proberen, toch? Als je het niet probeert, dan ben je de leiding sowieso kwijt als je de binnenkant niet verdedigt tegen Verstappen. Ik dat dat dit een nieuwe rivaliteit ging worden tussen de twee. Het is geweldig, het racen was nog zo clean, zo goed van de twee, die op zo'n hoog niveau rijden. Ik ben wel verrast over hoe respectvol het is gegaan tot nu toe, vooral gezien het feit dat het om een wereldtitel gaat."

Ferrari rijders Leclerc en Sainz op podium GP MiamiBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS