Formule 1

VIDEO - Nieuwe crashdetails komen aan het licht: Max Verstappen gewoon 'knock-out' door Lewis Hamilton

Uitgegeven door Peter Vader • 17 oktober 2021 16:34 • Print artikel

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft meer details onthuld over de impact die de heftige crash van Max Verstappen op Silverstone had op de Nederlandse coureur. Verstappen is volgens zijn teambaas "knock-out" geraakt door de impact van zijn crash op hoge snelheid tijdens de Britse Grand Prix eerder dit seizoen. Christian Horner heeft nu meer details geopenbaard over de impact van de crash op Silverstone, die plaatsvond na contact tussen de Nederlander met zijn Red Bull en de Mercedes van titelrivaal en uiteindelijke racewinnaar Lewis Hamilton.Nieuwe informatie
De twee coureurs waren hard aan het racen toen ze Copse met hoge snelheid binnenreden. Het noodlot sloeg toe toen ze elkaars wielen raakten met 180 mph, waardoor Verstappen van de baan ging en op hoge snelheid door het grind ging voordat hij tegen de bandenmuur sloeg. Hamilton kreeg een tijdstraf voor zijn rol in het incident, maar hij won toch zijn thuisrace terwijl zijn rivaal na zijn enorme crash uit voorzorg naar het ziekenhuis werd gebracht. Nu is er nieuwe informatie naar buiten gekomen over het effect van de crash op Verstappen. "Hij was duidelijk enorm gefrustreerd over de uitkomst van Silverstone, omdat hij het harde werk had gedaan", zei Horner tegen Channel 4. "Hij had de sprintrace gewonnen, hij pakte de pole voor de hoofdrace – voor de Grand Prix - en hij wist zijn koppostie bij de start vast te houden... P2 was daar het hele weekend een voordeel geweest, maar hij slaagde erin zijn plaats bij de start vast te houden.”

Erg teleurgesteld
"Het ging duidelijk lekker op de Wellington Straight en toen kwam natuurlijk het ongeluk. Het was een enorm ongeluk, 51G! Zelfs de stoel brak, ik denk dat hij hem knock-out sloeg, en het was zeker het grootste ongeval van zijn carrière. Dat was moeilijk voor hem en hij was teleurgesteld dat hij het team in de steek liet en dat we binnen de budgetlimieten moesten blijven, dus dan is een enorme hoeveelheid ongevalsschade niet zo fijn”, aldus Christian Horner in een bericht van Express.co.uk, die vervolgde: "Maar hij veegde zichzelf snel weer bij elkaar en zei op maandag: 'Als ik vandaag weer een race zou moeten doen, dan zou ik het kunnen doen. Gehavend en gekneusd, het zou het een beetje pijnlijk zijn, maar ik zou het kunnen doen'."

Al dan niet schuldig
Het debat woed sindsdien voort over de vraag of Hamilton al dan niet schuldig was aan de crash, wat aan het einde van het seizoen het verschil kan blijken te zijn met de onderlinge verschillen die zo krap zijn aan de top van het rijdersklassement. Slechts zes punten scheiden hen na zestien races, in een spannende titelstrijd, die lijkt te eindigen in de allerlaatste race van het seizoen in Abu Dhabi. Verstappen was kritisch over Hamilton na die crash tijdens de Britse Grand Prix en beschuldigde de Mercedes-coureur ervan respectloos te zijn in wat de Nederlander als overdreven vieringen beschouwde nadat hij de race had gewonnen, terwijl hij in een ziekenhuisbed lag. De Red Bull-coureur werd later bekritiseerd omdat hij de toestand van Hamilton niet had gecontroleerd nadat ze elkaar een paar Grand Prix later uit de race hadden gereden op Monza, maar Horner houdt vol dat de twee scenario's "heel verschillend" waren.

Crash_Monza_Max_Verstappen_en_Lewis_Hamilton

Monza héél ander scenario
"Max op Silverstone raakte de muur met 51G, met 160 mijl per uur, knock-out, overgevlogen naar het ziekenhuis," zei hij. "Er is een groot verschil tussen dat en het incident in Monza, waar hij Lewis kon voelen achteruitrijden, terwijl hij nog in de auto zit en terwijl Lewis’ motor nog draait! Hij wist meteen dat Lewis absoluut in orde was. Inderdaad, de medical car zag er niet eens de noodzaak van in om de ongevalsplek te bezoeken. Dus ik denk dat het een heel ander scenario was. Natuurlijk worden hier grote dingen van gemaakt, die PR-machines in beweging laat komen, maar het was een gewoon race-incident. Hij wist dat Lewis absoluut in orde was. Hij voelde dat hij in het grind achteruit probeerde te rijden. Dus was Max gewoon teleurgesteld dat hij een kans op een geweldig resultaat in Monza had laten liggen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS