Formule 1

VIDEO - Max Verstappen open over de Red Bull betrouwbaarheidsproblemen: "Het is hit or miss!"

Uitgegeven door Peter Vader • 17 mei 2022 10:27 • Print artikel

Max Verstappen heeft dit seizoen elke race gewonnen die hij heeft beŽindigd, maar betrouwbaarheidsproblemen van zijn Red Bull RB18 blijven de Nederlander op de hak nemen. Het seizoen van Max Verstappen in 2022 is al met ups en downs geweest, waarbij de Nederlander erin is geslaagd om elke race te winnen die hij heeft voltooid, maar hij is dit jaar al twee keer gedwongen om zijn bolide aan de kant te parkeren. De regerend wereldkampioen stormde naar de overwinning tijdens de inaugurele Grand Prix van Miami, nadat hij zowel Carlos Sainz Jr als Charles Leclerc in de eerste negen ronden had ingehaald. Zijn weekend op het Miami International Autodrome begon stroef. Verstappen miste het grootste deel van de vrije training van vrijdag door een hydraulisch probleem met zijn RB18. Als Verstappen de race niet had gewonnen, zouden zijn problemen op vrijdag zeker zijn gemarkeerd als de reden waarom hij niet won.

Christian_Horner_en_Max_Verstappen_GP_Miami_2022

"Hit or miss"
Verstappen heeft gesproken over zijn inaugurele reis naar Miami en hoe de betrouwbaarheid van de auto te "hit or miss" blijft. "Van mijn kant had ik vrijdag veel problemen, wat je weekend in gevaar brengt", zei de Nederlander. ďNatuurlijk ging alles goed met de start van de race, maar het had ook andersom kunnen zijn. We moeten gewoon een heel positief weekend neerzetten zonder problemen. Ik denk dat we dat in Imola hadden, maar het is nog steeds een beetje wisselvallig. Zoals je kunt zien, is de auto snel en daar ben ik erg blij mee. Als we langzaam en betrouwbaar zouden zijn, is dat waarschijnlijk niet goed." De overwinning van de Red Bull-coureur in Miami betekent dat de Nederlander alle drie de races heeft gewonnen die hij heeft afgewerkt, met zijn eerdere overwinningen dit seizoen in Saoedi-ArabiŽ en Imola. De 24-jarige Nederlander werd gedwongen op te geven tijdens zowel de Grand Prix van Bahrein als de Grand Prix van AustraliŽ, waardoor Leclerc een gat heeft geslagen in de top van het klassement.

Betrouwbaarheidsproblemen_2m_Christian_Horner

Sensorprobleem
Verstappen's teamgenoot, Sergio Pťrez, heeft ook gezien dat de start van zijn seizoen ook werd getroffen door betrouwbaarheidsproblemen. Zijn meest recente teleurstelling kwam ook in Miami, maar het probleem van Pťrez deed zich voor tijdens de race, terwijl hij met Sainz streed om de derde plaats. De Mexicaanse coureur kreeg halverwege de Grand Prix een sensorprobleem, wat de hoop op een podiumplaats belemmerde, aldus een bericht van Formula1news.

null

ďNu nog betrouwbaarĒ
Red Bull heeft dit jaar bewezen onberispelijk snel te zijn, maar hun voortdurende betrouwbaarheidsproblemen kunnen het verschil maken tussen het winnen van het constructeurskampioenschap of niet. "We hebben nog een paar problemen die we moeten oplossen", voegde Verstappen toe. "We zijn snel, maar zoals je kon zien, was mijn vrijdag verschrikkelijk, wat niet geweldig is als je een goed weekend wilt hebben. Ook Checo (Perez, red.) had een paar problemen tijdens de race, dus daar moeten we bovenop zitten. Het is duidelijk dat er veel potentieel is en we moeten er nu alleen nog voor zorgen dat het betrouwbaar is", concludeerde Max Verstappen.

Betrouwbaarheidsproblemen_Max_Verstappen_cockpit GP MiamiBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS