Formule 1

VIDEO - Max Verstappen blijft 'Drive to survive' kritisch volgen :"Ik hoop dat ik blij zal zijn na het kijken"

Uitgegeven door Peter Vader • 7 februari 2023 06:00

Max Verstappen heeft opnieuw zijn medewerking gegeven aan de populaire F1-serie op Netflix. Maar de tweevoudig F1-wereldkampioen blijft na zijn terugkeer ‘Drive to Survive’ kritisch volgen, want hij wil op de juiste wijze worden geportretteerd. Hoewel de Netflix-serie, die in 2019 in premičre ging, een enorm nieuw publiek naar de Formule 1 heeft getrokken, zijn de frustraties gegroeid bij enige acterende hoofdpersonen, over de manier waarop bepaalde evenementen worden weergegeven. Een bijzonder verzonnen moment uit de serie die kwaad bloed zette, was een situatie tussen teamgenoten Carlos Sainz en Lando Norris toen ze beiden voor McLaren uitkwamen, terwijl de realiteit ver verwijderd was van wat er werd getoond.

Max_Verstappen_launch_New_York Drive to Survive F1 Red Bull

“Het was nep”
Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen was de meest uitgesproken tegenstander van de show en weigerde zelfs geďnterviewd te worden gedurende het F1-seizoen 2022. Dat betekende dat toen hij aan het einde van het seizoen 2021 zijn eerste wereldtitel won, er nadien geen woorden van de Nederlander zelf voorkwamen in de populaire TV-serie. Verstappen was ervan overtuigd dat de serie "nep" was en hij was gewoon niet tevreden met de manier waarop hij werd afgebeeld. Verstappen heeft nadien water bij de wijn gedaan en ingestemd met het traditionele interview van de show. Maar hij onthulde ook dat hij met de producenten had gesproken voordat hij zich weer liet interviewen. In een bericht van PlanetF1 zegt de Nederlander dat hij hoopt dat hij "blij zal zijn na het bekijken" van de nieuwe serie, die later deze maand voor het eerst in 2023 weer wordt uitgezonden.

“Ik sprak vooraf met ze…”
Verstappen vertelde over zijn visie over ‘Drive to Survive’ aan de media, tijdens het Red Bull's RB19-lanceringsevenement in New York City. "Ik sprak met ze voordat ik een interview met ze gaf. Ik hoop natuurlijk dat ze mijn boodschap hebben begrepen en ik weet ook dat je als wereldkampioen deel moet uitmaken van zoiets, dus ik denk dat ik ze ongeveer 30 minuten of bijna een uur lang een interview heb gegeven. Ik hoop dat ze het goed gaan toepassen. Ik weet niet wanneer ik het ga zien, maar ik hoop dat ik blij zal zijn na het kijken. Ik weet dat het belangrijk is voor de F1 om de sport in het algemeen te laten groeien."

Netflix geeft voor geen van hun programma's kijkcijfers vrij, maar aangezien Drive to Survive al voor een vijfde seizoen is verlengd en het concept nu is gekopieerd voor tennis, is er nog steeds goede reden om aan te nemen dat het een van de meest populaire streamingdiensten is.





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS