Formule 1

VIDEO - Lewis Hamilton verontschuldigt zich bij Mercedes voor 'eerste fout sinds lange tijd'

Uitgegeven door Peter Vader • 23 oktober 2021 04:23

Sir Lewis Hamilton reed op P2 in Imola toen hij een fout maakte en al snel in het grind terechtkwam. Hij heeft nu zijn excuses aangeboden aan Mercedes voor de fout die hij maakte tijdens de Emilia Romagna Grand Prix, terwijl hij probeerde auto's in te halen die een ronde achterstand hadden, terwijl hij achter Max Verstappen aanzat, die op dat moment aan de leiding reed.

Lewis Hamilton Imola

“Weer in de race modus komen”
De zevenvoudig wereldkampioen moest van de droge lijn afgaan toen hij de Williams van George Russell probeerde in te halen, waarna hij in de grindbak belandde. Hamilton profiteerde uiteindelijk van de rode vlag tijdens de race, maar hij moest desondanks veel inhaalacties doen om terug te keren naar P2. Hij vervolgde: “Ik ben heel, heel dankbaar dat we weer aan de slag kunnen, en het is heel belangrijk om vandaag wat punten voor het team te pakken. Je hebt geen tijd om er bij stil te staan, dus dit is wat ik deed: mentaal weer in de racemodus komen. We hadden nog steeds een aantal erg leuke gevechten met alle jongens.”

Lewis gaf zijn fout toe
Na de race nam Hamilton de verantwoordelijkheid voor het incident en gaf hij zijn fout toe. "Ik denk dat ik een beetje te veel haast had om iedereen te passeren", zei Hamilton. “Ik was een beetje ongelukkig. Er was maar één droge lijn. Ik kwam binnen en ik kon zien waar het nog nat was. Ik probeerde nog te stoppen, maar de auto stopte helemaal niet en gleed gewoon weg."



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS