Formule 1

VIDEO - Lewis Hamilton en Max Verstappen zijn gewaarschuwd voor 'gevaarlijke' titeluitdager in 2022

Uitgegeven door Peter Vader • 18 oktober 2021 10:29 • Print artikel

Lewis Hamilton en Max Verstappen zijn het hele seizoen relatief onbetwist geweest, maar dat kan allemaal veranderen in 2022. Hamilton en Verstappen zijn flink tegen elkaar opgewassen in het klassement van de F1-coureurs, en na zestien races zijn ze nog steeds slechts zes punten van elkaar verwijderd. De leiding is verschillende keren in andere handen overgegaan en het lijkt een gevecht te worden dat tot het uiterste zal gaan tot aan de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi.

Lewis_Hamilton_en_Max_Verstappen_F1_2_champagne

100 punten verwijderd
Maar hoewel ze sinds de lichten uitgingen tijdens de eerste race van het seizoen in Bahrein, zijn ze in deze titanenstrijd verwikkeld, heeft niemand anders op de startgrid laten zien dat ze in 2021 een kans op titelglorie hebben. De overwinning van Valtteri Bottas in de Turkse Grand Prix was zijn eerste van het seizoen, maar hij blijft bijna 100 punten verwijderd van de top als derde, met weinig realistische kans op een late aanval op de titel.

Nieuw tijdperk?
Het laat het kampioenschap achter als een race tussen twee paarden, hoewel er hoop is dat dit volgend seizoen kan veranderen wanneer een reeks nieuwe technische regels in het spel komt. Er is hoop dat dit nieuwe tijdperk van de sport, een beetje een nivellering zal zijn en meer concurrentie aan de top mogelijk zal maken in de loop van individuele raceweekends en het seizoen in het algemeen. Dit betekent dat, hoewel Hamilton’s nieuwe Mercedes-teamgenoot George Russell een voor de hand liggende nieuwe rivaal zal zijn, er misschien nog een aantal andere namen zijn met kans op glorie, aldus een bericht van Express.co.uk.Een beetje een tovenaar
Voormalig Red Bull-aas Mark Webber gelooft dat Fernando Alonso het tempo en de moed heeft om nog steeds aan de top mee te doen, mits Alpine hem de juiste auto kan bieden. De Australiër is er niet van overtuigd dat de tweevoudig wereldkampioen Hamilton en Verstappen in de kwalificatie over één ronde kan evenaren, maar gelooft wel dat Alonso de expertise heeft om een ​​echte bedreiging te zijn tijdens een race. "Fernando, hij rijdt goed. Maar heeft hij die laatste twee tienden die Max en Lewis zullen hebben in de kwalificatie? Ik denk het niet", zei Webber tegen de F1 Nation-podcast. "Heeft hij de kennis, de ervaring hoe je het moet aanpakken en hoe je je tijdens een racemiddag moet positioneren? Ongelooflijk. De man is nog steeds een beetje een tovenaar, dat weten we.”

Fernando Alonso WEC 24H Le Mans winnaar

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS