Formule 1

VIDEO - Lamborghini in 2024 met een LMDh naar het FIA World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 oktober 2021 14:15

Lamborghini lijkt op weg te zijn naar een LMDh-programma in het FIA World Endurance Championship. Het Italiaanse merk zou in 2024 haar intrede willen doen. De raceafdeling zou naar verluid gedurende de zomer toestemming gekregen hebben om een programma op te starten.

Lamborghini_LMDh_fabrikant

Het project ligt volgens het Amerikaanse Motorsport bij Lamborghini Squarda Corse om partners voor financiering te vinden, om een LMDh-ontwerp op te zetten. De auto wordt daarbij gebaseerd op het Multimatic-chassis, dat ook door VAG-zusterbedrijven Audi en Porsche gebruikt gaan worden. Volgens de Amerikaanse website is het Italiaanse bedrijf in gesprek met diverse teams om het benodigde geld binnen te halen om daarmee zowel in het FIA WEC als in de IMSA een LMDh in te zetten.

Toen er navraag werd gedaan bij Lamborghini, wilde de woordvoerder geen commentaar geven, behalve dat er door de Raad van Bestuur nog geen definitief akkoord is om met het programma aan de slag te gaan. Motorsport meldt wel dat Lamborghini aan de ACO wèl een indicatie heeft afgegeven dat zij in de toekomst de stap naar het FIA WEC gaan maken. Kijk ook even naar de ongeveer vijf minuten durende, onderstaande video van Formula Jonah.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS