Formule 1

VIDEO - Kevin Magnussen verwacht dat Mick Schumacher terugkeert op de F1-grid: "Je kunt nooit nooit zeggen"

Uitgegeven door Peter Vader • 5 december 2022 06:00

Kevin Magnussen heeft dit jaar bij Haas een voortreffelijke comeback gemaakt en getoond een waardig Formule 1-coureur te zijn. Maar hij heeft ook meegeleefd met zijn voormalig teamgenoot Mick Schumacher, nadat hij zijn Formule 1-stoeltje bij Haas verloor. Magnussen verwacht dat zijn ex-teamcollega Mick Schumacher in de toekomst gewoon weer op de F1-grid zal staan. Schumacher had geen contract meer na het einde van het seizoen 2022, teambaas Guenther Steiner koos ervoor om de ervaren Nico Hülkenberg in te lijven. Omdat er geen andere F1-zitjes beschikbaar waren, zal Mick Schumacher volgend jaar afwezig zijn op de Formule 1-grid, hoewel hij in de toekomst een terugkeer nastreeft. Steiner meldde de beslissing van Haas aan Schumacher op de woensdag voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi, voordat hij het de volgende dag openbaar maakte.

Mick_Schumacher_en_Kevin_Magnussen
Mick Schumacher en Kevin Magnussen

Twee keer teruggekomen
Het is een gesprek dat Magnussen maar al te goed kent, nadat hij al twee keer in zijn carrière uit de Formule 1 werd verdreven - één keer na zijn rookieseizoen bij McLaren en vervolgens eind 2020 opnieuw door Haas. "Ik weet precies hoe het voelt om nu in zijn positie te zijn", zei Kevin Magnussen. “Maar ik heb ook, weet je, ik heb het gevoel dat wanneer ik hem op de schouder klop en zeg ‘ga zo door’, dan heeft het ook wat gewicht. Ik ben twee keer teruggekomen in de sport. Ik heb laten zien dat niemand het weet; je kunt nooit nooit zeggen in de sport, en dat is ècht een reden om vol te houden.”

Blijf positief
Magnussen gaf ook wat advies aan zijn voormalige collega. "Blijf trainen. Blijf positief. Blijf dicht bij het team waarbij hij bij betrokken zal zijn, zei hij in een bericht van Speedcafe. "Hij heeft een team achter zich dat hard voor hem gaat werken. Ik ben er vrij zeker van dat we hem terug op de grid zullen zien, denk ik. Het is moeilijk om veel beter advies te geven."

Reservecoureur bij Mercedes?
Schumacher houdt zijn lippen stijf op elkaar over zijn toekomst, maar wordt in verband gebracht met een terugkeer in de rol van F1-reservecoureur bij Mercedes. De Brackley-organisatie heeft onlangs Stoffel Vandoorne verloren aan Aston Martin, terwijl Nyck de Vries zich bij Scuderia AlphaTauri heeft gevoegd als coureur voor 2023. Schumacher is daarom aantrekkelijk omdat hij twee jaar recente race-ervaring had, wat hem boven Frederik Vesti zou plaatsen, die het team als rookie-coureur reed in de Abu Dhabi-test na het seizoen. Wordt vervolgd…

Mick_Schumacher_Haas_Abu_Dhabi_2022_voorop
Mick Schumacher onderweg in Abu Dhabi, zijn laatste Grand Prix voor Haas, teamgenoot Kevin Magnussen: "Ik ben twee keer teruggekomen, je kunt nooit nooit zeggen in de sport, en dat is ècht een reden om vol te houden!"Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS