Formule 1

VIDEO - George Russell: "Ik wil dat mijn eerste F1-podium in Silverstone mijn grote stap voorwaarts is!"

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juni 2022 07:02 • Print artikel

De Engelsman Nigel Mansell zei altijd dat racen voor het Britse Grand Prix-publiek in Silverstone een seconde per ronde waard was. Voorafgaand aan de 73e editie van deze unieke F1-race van komend weekend, wil lokale held George Russell deze theorie bewijzen door hem te winnen. Het zou de eerste overwinning van de 24-jarige Russell in de Formule 1 zijn en er is natuurlijk geen betere plek om dat te doen dan Silverstone. Het circuit dat op een steenworp afstand van het Mercedes F1-hoofdkwartier is gelegen en dat natuurlijk een circuit is dat hij al van oudsher goed kent.

George_Russell_parade_GP_Canada_2022

"Daar ga ik absoluut voor!"
Met drie Britse GP-weekenden op zijn naam dankzij zijn tijd bij Williams, gaat hij nu heel gemotiveerd naar zijn eerste thuisrace als Mercedes-coureur. Zijn doel is om nog een podium toe te voegen aan de drie die hij dit seizoen al heeft weten te bemachtigen. Al zijn focus is hierop gericht. In een bericht van GrandPrix247 zei Russell over het vooruitzicht van een podium komend weekend: “Het zou enorm veel betekenen, maar ik wil dat ik bij mijn eerste F1-podium op Silverstone op de bovenste trede sta, dus daar ga ik absoluut voor! Niet dat ik in de laatste ronde mij zou terugtrekken als ik tweede of derde ben om vervolgens niet op het podium te staan, maar Silverstone heeft nou eenmaal zo’n dierbare plek in mijn hart. Het is het circuit waar ik mijn allereerste race won, het is waar ik ook mijn allereerste race reed en die won, bedenk je eens: de eerste race! Hier deed ik ook mijn eerste F1-test ooit in een Formele 1-auto.”

Red Bull, Ferrari en Lewis verslaan
"En omdat het mijn thuisrace is, is de steun enorm, dus ik kan niet wachten om daar te racen. Ik zal absoluut alles geven wat ik heb", verklaarde Russell, die tot nu toe alle negen races de finish heeft gehaald en een plek in de Top-5 heeft veroverd. Om zondag te winnen, moet hij niet alleen het tempo-bepalende Red Bull- en Ferrari-kwartet overwinnen, maar moet hij ook zijn teamgenoot Lewis Hamilton verslaan. Hamilton heeft een record van acht Grand Prix-overwinningen op Silverstone achter zijn naam genoteerd staan, waarbij hij het publiek elke keer weer in vervoering brengt en triggert.

George_Russell_Canada_actie_front_publiek

Elektrisch aanvoelen
Russell weet wat het betekent om zondag te winnen: “Ik denk dat het elektrisch gaat aanvoelen om eerlijk te zijn. Ik herinner me dat van vorig jaar. Silverstone, de eerste race was waar weer een voltallig aanwezig publiek toegestaan was na de Covid-19 perikelen, nadat we anderhalf jaar zonder fans hadden doorgebracht. De hoeveelheid steun was overweldigend en het was geweldig om alle fans weer terug te zien langs de baan.”

Thuisrace op Silverstone
“Elke coureur gaat graag naar geweldige circuits; elke coureur gaat graag naar het land waar de fans zo enthousiast zijn en de sport zo steunen. En elke coureur houdt van zijn thuisrace. En voor mij heb ik het gevoel dat ik de drie in één heb. Dus het wordt enorm boeiend", voorspelde de Mercedes-coureur. Vooruitlopend op de tiende ronde van dit weekend, heeft Russell een opmerkelijke reeks van negen Top-5 finishes behaald en staat hij vierde in het F1-kampioenschap van 2022 met 111 punten, 64 achter leider Max Verstappen. Mercedes staat momenteel derde in het klassement van de F1-constructeurs.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS