DTM

VIDEO - Gary Paffett moet wat langer wachten; Maximilian Buhk onderweg als zijn vervanger in Zolder

Uitgegeven door Peter Vader • 4 augustus 2021 10:34

Na medio juni de opening van het DTM-seizoen 2021 in Monza en de tweede ronde op DEKRA Lausitzring ruim een week geleden ook al te moeten missen, moet tweevoudig DTM-kampioen Gary Paffett nu even wat langer wachten voor zijn eerste racedeelnames aan de DTM 2021. Door de huidige Covid-19 situatie en de daarmee gepaard gaande reisbeperkingen kan de Brit niet deelnemen aan de derde DTM-ronde op Zolder in België (6-8 augustus). Als gevolg daarvan zal de Duitser Maximilian Buhk als zijn vervanger in de baan verschijnen met de Space Drive Mercedes-AMG van het Mücke Motorsport-team op Zolder.

Gary Paffett Space Drive Mercedes-AMG Mücke Motorsport

Gary Paffett woont in Groot-Brittannië, dat momenteel wordt aangemerkt als een risicogebied voor Covid-19. Dat betekent dat hij voor zijn inreis in België een quarantaine van tien dagen nodig heeft, iets wat voor hem momenteel niet mogelijk is. Daarom moest Paffett tot zijn grote spijt zijn geplande deelname annuleren. “Ik ben teleurgesteld dat ik niet met het Mücke Motorsport-team in Zolder race. Het is jammer met de reisbeperkingen”, zegt de Brit. "Het team is het seizoen goed begonnen en ik weet zeker dat Maxi dat zal voortzetten in Zolder - ik wens hem en het team heel veel succes."

Teambaas Peter Mücke zegt: “De pandemie blijft ons voor uitdagingen stellen en vraagt ​​om onze flexibiliteit. We betreuren het dat Gary Paffett niet zal kunnen deelnemen aan Zolder zoals gepland. De verwachtingen van de fans zijn hooggespannen om de DTM-kampioen eindelijk weer live te kunnen aanschouwen. Gelukkig kan Maxi Buhk voor ons van start gaan in Zolder. De inspanning is zeer inzichtelijk voor de ontwikkeling van Space Drive, we zien continue vooruitgang in de ontwikkeling.”

De zevende plaats in de race op zaterdag in Monza, was het beste DTM-resultaat voor Buhk tot nu toe. In de race op zaterdag op de DEKRA Lausitzring eindigde hij ook in de punten door als tiende thuis te komen.

Space Drive Mercedes-AMG van Mücke Motorsport



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS