Formule 1

VIDEO - Gaat het F1-Andretti team er gewoon komen? Michael Andretti geeft een bemoedigende update...

Uitgegeven door Peter Vader • 3 december 2022 19:02 • Print artikel

Nog nooit was het zo spannend als het gaat om nieuwe F1-teams die zich aandienen. Er is enige weerstand van de bestaande teams, maar aan de horizon gloren toch echt een paar nieuwlichters. Audi heeft al bevestigd, Porsche zit in de wachtkamer, de Hong Kong-miljardair en autosportliefhebber Calvin Lo heeft zich gepresenteerd en dan is er natuurlijk nog steeds Andretti. Michael Andretti zegt dat zijn familie "niet opgeeft" in hun streven om het elfde team op de Formule 1-grid te worden.

Andretti_Autosport_Michael

Lauwe reactie
Nadat ze in februari van dit jaar formeel hun intenties voor het creëren van een nieuw team hadden ingediend, is het leven van de Andretti Group sindsdien allesbehalve gemakkelijk. De reactie op hun bod was in de paddock nogal lauw, waarbij veel van de huidige teamleiders suggereerden dat een elfde team er alleen maar voor zorgt dat hun winstaandeel verkleint. Zelfs F1-president Stefano Domenicali zei dat hij niet geloofde dat de sport nieuwe teams nodig had. De enige bondgenoot van de Andretti ’s is Zak Brown.

Gewoon doorgaan
Ondanks de tegenwind gaat Andretti gewoon door met het invullen van hun plannen. Andretti heeft aangekondigd dat er een nieuwe fabriek zal worden gebouwd in Fishers, Indiana, waar hun huidige raceteams en "toekomstige race-initiatieven" onder hetzelfde dak zullen worden ondergebracht. De fabriek van 575.000 vierkante voet zal naar verwachting $ 200 miljoen [£ 170 miljoen] kosten, met als doel om in 2025 operationeel te zijn. Precies in het jaar dat er in de F1 de nieuwe reglementen van kracht worden en Andretti dus denkt te gaan deelnemen in de F1.

Andretti-Autosport_logo


Gebrek aan respect
Ondanks hun bereidheid om door te gaan met hun plannen, groeit de frustratie binnen het gezin. Mario Andretti vertelde aan PlanetF1 dat hij het gevoel had dat er sprake was van "gebrek aan respect" voor de familie. "Eerlijk gezegd was de ontvangst natuurlijk buitengewoon teleurstellend", aldus de F1-wereldkampioen van 1978. “Maar tegelijkertijd proberen we gewoon te bedenken wat er van ons wordt gevraagd – ik weet niet wat we nog meer kunnen doen. Soms hoor je verschillende meningen, van verschillende teams enzovoort, en je vraagt je af waarom er een gebrek aan respect is waarvan ik niet weet dat dat is wat we verdienen. Onze intenties zijn goed voor de sport. Ik weet niet waarom die investering niet goed zou zijn, vooral als je kijkt naar een seizoen met 24 races volgend jaar, waar het zo'n ongelooflijke stress zal zijn voor alle teams. Om ervoor te zorgen dat je een volledige startgrid kunt garanderen, als je een team hebt dat mogelijk uitvalt voor een race, of wat dan ook, dan heb je je tenminste ingedekt met elf teams - dat zijn 22 potentiële coureurs die er op de grid staan." En zo is het!Logo_RaceXpress_on_YouTube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS