DTM

VIDEO - Een 1 - 2 voor Abt Sportsline in Zolder: Kelvin van der Linde wint weer; veel gedrang bij de start in de chicane

Uitgegeven door Peter Vader • 7 augustus 2021 15:10

ZOLDER – De tweede DTM-overwinning voor Kelvin van der Linde die zijn voorsprong in punten uitbreidt, een spannende strijd van drie kanten voorin: op het old-school circuit van Zolder in België was vooral het ABT Sportsline-team uit Kempten erg sterk. Vanaf de eerste plaats op de startgrid reed de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde zijn ABT Audi naar zijn tweede overwinning van het seizoen, na zijn eerdere succes op Monza op de zondag. Teamgenoot Mike Rockenfeller eindigde als tweede en scoorde zijn tweede podiumplaats van het jaar toen hij Alex Albon (THA) met de Red Bull Ferrari op afstand hield in een vermakelijk duel. Met Vincent Abril (MON) in de HRT-Mercedes, Marco Wittmann (GER) in de Walkenhorst BMW en lokale held Esteban Muth met de T3 Lamborghini op de vierde tot zesde plaats, waren vijf verschillende merken vertegenwoordigd op de eerste zes posities.

DTM_Zolder_start_zaterdagrace

Na de fascinerende dubbelstart start ging alles goed in de eerste bocht, afgezien van een spin van Esmee Hawkey (GBR) met de T3 Lamborghini achterin het veld. In de paddock-chicane was het voor het eerst dit seizoen echter te ‘close’ voor het veld met 20 coureurs: Liam Lawson (NZL) met de Red Bull Ferrari en de Indiër Arjun Maini met de GetSpeed Mercedes-AMG belandden in het grind. De Spanjaard Daniel Juncadella raakte ook verstrikt in de chicane en beschadigde daarbij zijn GruppeM Mercedes-AMG. Al deze drie coureurs moesten opgeven.

Kelvin_van_der_Linde_winnaar_zw_wit_geblokte_vlag
Kelvin van der Linde passeert als racewinnaar de zwart-wit geblokte vlag

Na de herstart bleef Kelvin van der Linde aan de leiding met de Abt Audi, gevolgd door Marco Wittmann met de Walkenhorst BMW. Na acht ronden keerde Van der Linde vanaf de leiding de pits in en Wittmann volgde in zijn sporen. De Zuid-Afrikaan wist de tweevoudig kampioen die uit de pits kwam net voor te blijven. Na elf ronden kwam Mike Rockenfeller (GER) met de tweede ABT Audi binnen voor verse banden. De voormalige kampioen slaagde met zijn overcut en kwam als tweede in de race achter teamgenoot Van der Linde terecht. Alex Albon profiteerde ook van zijn pitstop. Vooraan voerden Kelvin van der Linde, Rockenfeller en Albon een felle strijd uit, maar uiteindelijk verdedigde elk van hen met succes hun respectievelijke posities tot aan de finish.

Podium_Mike_Rockenfeller_Kelvin_van_der_Linde_Alex_Albon_l-r
Podium v.l.n.r. Mike Rockenfeller, Kelvin van der Linde, Alex Albon

De kwalificatie was al heel spannend. Slechts 21 duizend van een seconde besliste de strijd om de eerste plaats op de grid. Uiteindelijk kwam Kelvin van der Linde als beste uit de bus. Met zijn ABT Audi degradeerde de Zuid-Afrikaan de Duitser Maximilian Götz met de HRT Mercedes met een kleine marge naar de tweede plaats. Derde snelste was tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann met de Walkenhorst BMW, van Thai Alex Albon met de AlphaTauri Ferrari. Nadat de ex-Formule 1-coureur vrijdag een gridstraf had gekregen, moest hij de race vanaf de negende snelheid starten terwijl de tweede HRT Mercedes met Vincent Abril (MON) promoveerde naar de tweede startrij.

Alex_Albon_Alpha_Tauri_Ferrari_DTM_Zolder2021
Alex Albon AF Corse Ferrari Red Bull

De actie wordt zondag hervat. Zoals gebruikelijk in DTM is er 's ochtends een tweede kwalificatie, terwijl de tweede race om 13:30 uur van start gaat (live op SAT.1 vanaf 13:00 uur). Het wordt de 30e race van de al lang bestaande raceserie op het voormalige Grand Prix-circuit in België. De serie had zijn inaugurele race op Zolder op 11 maart 1984.

Esteban_Muth_BEL_Lamborghini_T3_Motorsport
Esteban Muth (BEL) Lamborghini T3 Motorsport

Marco_Wittmann_GER_BMW_Walkenhorst_Motorsport
Marco Wittmann (GER) BMW Walkenhorst Motorsport

YouTube video: Kelvin van der Linde viert zijn overwinning:



YouTube video: het was een beetje dringen in de chicane:



null

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS