Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

VIDEO - Audi onthult op Sport Quattro-geïnspireerde S1 Hoonitron + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 19 december 2021 10:00 • Print artikel

Als er ooit bewijs nodig was van a) hoe serieus Audi omgaat met zijn elektrificatie-proces en b) hoeveel invloed Ken Block hierop heeft, dan is het wel met dit ontwerp. Als onderdeel van de deal van Kenny Block met Audi, is er een nieuwe auto gebouwd speciaal voor zijn aankomende Electrikhana-video. Dit werd de Audi S1 Hoonitron.

Audi_S1_Hoonitron_Nr1

Inspiratiebron Group B Sport Quattro
Geïnspireerd door de Group B Sport Quattro, is deze nieuwste Audi gebouwd op een carbon chassis, met twee elektromotoren, vierwielaandrijving (uiteraard) en "power in overvloed". Een exact cijfer is niet vrijgegeven, maar gezien het soort auto's dat in de oude Gymkhana-video's te zien is - tot en met een 1400 pk sterke Mustang - kunnen we zeker vele honderden pk's verwachten. De S1 Hoonitron is gebouwd in Neckarsulm, net als de RS e-tron GT. De vierdeurs grand tourer heeft al 646 pk, dus de eenmalige video-ster zal zeker meer hebben dan dat. Ik denk dat de Hoonitron "direct vanuit stilstand met 150 km/u in een donut gaat", wat klinkt als het werk van enorme hoeveelheden koppel. En weinig fantasie.Knipoog naar Sport Quattro
Ontworpen in slechts vier weken bij Audi Design Ingolstadt, zijn de knipogen van de Hoonitron naar de oude Sport Quattro duidelijk: zie die wilde voor- en achterspoilers, een compacte wielbasis en kenmerkende ronde stijlelementen. De nieuwste ontwerpelementen voor de elektrische Audi's worden ook niet vergeten, met de grote koplampen, een kleurstelling die bekend is van de RS e-tron GT-onthulling en een front-end dat niet een miljoen mijl van de productieauto’s is verwijderd maar duidelijk een Audi-grille is. Met de grote sneeuwschuiver voorop en veel meer verlichting dan nodig is, is weer een ouderwetse rallyauto.

Audi_S1_Hoonitron_Nr9

Iets moois voor de openbare weg?
Block is begrijpelijkerwijs enthousiast over het vooruitstrevende ontwerp en wil volgens een bericht van Matt Bird van Pistonheads, laten zien wat je met een S1 Hoonitron allemaal kan doen: "Dat Audi deze auto nu voor mij en mijn team heeft ontwikkeld en zich bij ons volgende project heeft gevoegd, heeft een droom voor mij waargemaakt. De Hoonitron schrijft het volgende hoofdstuk in onze geschiedenis en neemt ons Gymkhana-verhaal mee naar de toekomst." Bovendien is het laatste woord van ontwerper Marc Lichte bemoedigend, ook al doet Audi er alles aan om de Hoonitron te benadrukken. "De ontwikkeling van deze auto zal ons aanmoedigen om toekomstige projecten met een nog meer open en vooruitstrevende mentaliteit te benaderen." Wie zou niet geïntrigeerd zijn door een iets minder dwaze versie voor op de weg, zoiets als de RS e-tron TT misschien? Iets dergelijks lijkt bijna de onvermijdelijke en natuurlijke route naar iets moois voor de openbare weg…Audi_S1_Hoonitron

Audi_S1_Hoonitron Nr2

Audi_S1_Hoonitron_Nr5

Audi_S1_Hoonitron_Nr4

Audi_S1_Hoonitron_Nr6

Audi_S1_Hoonitron_Nr7

Audi_S1_Hoonitron_Nr8

Audi_S1_Hoonitron_Nr10

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS