Formule 1

VIDEO - Allan McNish over het niveauverschil in F1: "Audi moet hun stap in de F1 niet onderschatten"

Uitgegeven door Peter Vader • 10 januari 2023 07:02

Audi gaat vanaf 2026 deelnemen aan de Formule 1. Een enorme stap met vele consequenties. Ervaring genoeg in huis, maar de veteraan in de autosport, winnaar van Le Mans en voormalig Formule 1-coureur, vindt de F1 altijd toch iets speciaals. Ex-Formule 1-coureur Allan McNish weet wat ervoor nodig is om op het hoogste niveau te slagen en waarschuwt Audi om hun eerste uitstapje naar de top van de sport niet te onderschatten. De 53-jarige Schot had een geweldige carrière bij Audi en andere merken in de sportwagenraces. Hij racete in 2002 ook voor het goed gefinancierde, maar onsuccesvolle, Toyota F1-team.

Allan_McNish
Allan McNish, voormalig Le Mans winaanr en F1-coureur, waarschuwt Audi om hun eerste uitstapje naar de top van de sport, niet te omderschatten

Verschil in niveau
In een recente Motorsport Magazine-podcast reflecteerde McNish: “Met Toyota was het Le Mans en toen ik in de F1 stapte, was het een heel ander spel. Alleen al in termen van het personeel, dat met de factor 3 moest worden vermenigvuldigd om een F1-programma te kunnen afwerken. “Toegegeven, dat was twintig jaar geleden. Toen waren budgetten onbeperkt, toen waren motoren onbeperkt. Je kon tijdens een Formule 1-weekend drie motoren gebruiken, nu kijk je naar dat aantal over een seizoen. Er verandert dus veel. Wat me echter heel duidelijk was, was dat toen ik eind 2002 van Toyota overstapte naar Renault (voor een rol als derde coureur) mijn allereerste ronde sneller was dan mijn kwalificatieronde in de Toyota. Dus het verschil tussen mensen die in het midden vechten en waar je vecht voor raceoverwinningen, is een enorme kloof. Ik denk niet dat iemand dat verschil in niveau moet onderschatten en nu denk ik dat het tegenwoordig nog meer het geval is in de F1, aan de top”, meende McNish.

Allan_McNish_Toyota_f1
Allan McNish heeft ruim voldoende F1-ervaring, hij reed 17 Grands Prix voor Toyota in 2001 en 2002 (Foto: Hospital IMG)

Erg druk
Hij won Le Mans één keer met Porsche en twee keer met Audi, dus hij is goed gepositioneerd om commentaar te leveren op Audi's aanstaande F1-onderneming met Sauber, met ingangsdatum 2026. Over wat snel nadert legde McNish uit: “Ik zou zeggen dat het de afgelopen achttien maanden druk, erg druk, is geweest. Zeker, 2022 was behoorlijk hectisch, zoals ik nog nooit eerder heb gezien.

Allan_McNish_Audi LMP1
Allan McNish, geboren 29 december 1969, is een Britse voormalig autocoureur, commentator en journalist uit Schotland; met Audi is hij drievoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans, voor het laatst in 2013, won hij het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) in 2013 en was hij jarenlang teambaas van het Audi Sport ABT Schaeffler Formula E-team.

2026 best ver weg?
“En dan te bedenken dat 2026 nog best ver weg is, maar pas op, het is al net om de hoek. Het is 39 maanden tot de eerste race, niet dat we tellen, maar ja, nu we al meer dan 20 jaar betrokken zijn bij Audi, maakt dit deel uit van die progressie. Het is een spannende tijd en ik denk niet dat er iemand binnen het bedrijf is die niet uitkijkt naar die eerste race in 2026", concludeerde McNish.

Allan_McNish_Audi_Formula_E

Allan_McNish_Audi-F1-car



Audi_vorsprung_durch_technik

Logo_RaceXpress_on_YouTube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS