Formule 1

VIDEO: Yuki Tsunoda wint van tweevoudig wereldkampioen Verstappen in kartrace

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 november 2022 08:01 • Print artikel

Afgelopen weekend vond op het Japanse circuit van Motegi de Honda Thanks Day plaats. Alle grote namen van Honda gaven acte de presence. Onder andere Max Verstappen, Sergio Perez, Pierre Gasly, Yuki Tsunoda en MotoGP-legende Marc Marquez waren aanwezig op de Twin Ring Motegi. Er werd gereden in Formule 1-bolides met een Honda-krachtbron, maar het wedstrijdonderdeel kon natuurlijk niet ontbreken, zo lieten Verstappen en Tsunoda mooi zien.

Max Verstappen en Yuki Tsunoda

De twee coureurs hadden na de seizoensfinale in Abu Dhabi eindelijk vakantie, maar moesten weer op komen draven naar de Honda Thanks Day in Japan. Uit beelden blijkt dat ze het helemaal niet zo erg vonden, de twee maakten er het beste van. Verstappen deed een showrun in zijn RB16B en Yuki Tsunoda mocht samen met Marc Marquez eens voelen hoe het is op om een GP-machine te zitten.

Naast het grote mannen circuit ligt er ook nog een kartbaan naast de Twin Ring. Honda wilde de spanning er graag inhouden en liet de Japanner tegen de tweevoudig wereldkampioen racen in een elektrische Honda-kart. Het ging hard tegen hard, je moet een grote zijn om Verstappen achter je te houden, maar Tsunoda was zo te zien ook uit het juiste racehout gesneden. Ze gaven elkaar in ieder geval geen centimeter de ruimte. Uiteindelijk kreeg de AlphaTauri-coureur het voor elkaar om de wedstrijd te winnen. Enig voordeel had de kleine Japanner natuurlijk wel ten opzichte van de langere en iets zwaardere Verstappen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS