Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

VIDEO: Toyota vervangt monocoque na harde crash in Sebring: "Met 250 de bandenstapel in"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 maart 2022 19:05 • Print artikel

Toyota gaat het monocoque chassis van de Toyota GR010 Hybrid vervangen, na de zware crash van José Maria López tijdens de 1.000 Mijl van Sebring. De monocoque is dusdanig vervormd door de zware klap, dat deze niet langer meer bruikbaar is.

Toyota

“De auto is te beschadigd, vooral de band rechtsvoor en de wielen hebben de monocoque beschadigd”, aldus technisch directeur Pascal Vasselon tegenover Sportscar365. “José voelde de grote impact niet echt. Hij zei dat de auto erg veilig voelde, wat goed is om te horen. De auto is niet zwaar beschadigd, maar de band en de wielen zijn de monocoque ingedrukt en de monocoque is te vervormd om opnieuw gebruikt te worden.”

De Toyota-coureur raakte de Dempsey-Proton Racing Porsche 911 RSR-19 en ging daardoor de vangrail in. In eerste instantie leek Maria Lopez zijn weg te kunnen vervolgen, maar een paar bochten verder ging hij hard de muur in. “Het was indrukwekkend dat er niet meer schade aan de auto was”, vervolgt Vasselon. "We waren alleen van plan de voorkant te vervangen. Toen José terug de baan op ging, was de auto echt oké. Hij probeerde zo snel als hij kon terug te komen, duidelijk wat te snel, omdat hij met 250 km/u de bandenstapel inging toen de splitter brak en hij de splitter verloor. Hij verloor de downforce aan de voorkant. Dat is waarom hij er afging.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS