Formule 1

VIDEO: Sneak peak van de speciale livery voor Max Verstappen en Sergio Perez

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 oktober 2021 10:15 • Print artikel

Red Bull heeft voor de Grand Prix van Turkije een speciale livery onthuld. Hiermee brengt het Formule 1-team van Max Verstappen en Sergio Perez een ode aan Honda, die na dit jaar uit de koningsklasse van de autosport stapt. De samenwerking tussen de twee partijen begon in 2018 en bracht inmiddels tot nu toe 13 overwinningen voort. Na dit jaar eindigt het partnerschap, omdat Honda zich terugtrekt uit de Formule 1. Het team van de energiedrankenfabrikant heeft alleen een teaser uitgegeven, maar de auto wordt in het wit/rood uitgevoerd. Daarmee grijpt het terug naar de livery van de legendarische Honda RA 272.“We hebben er allemaal naar uitgekeken om Honda en de Japanse fans bij hun thuisrace in Suzuka een kans te geven om de extreem succesvolle relatie in de Formule 1 te vieren”, aldus Red Bull-teambaas Christian Horner. “De race is helaas slachtoffer van de pandemie. We konden het weekend echter niet voorbij laten gaan zonder een eerbetoon aan Honda te brengen en haar ongelofelijke fans, door een beetje van het erfgoed naar Istanbul te brengen. De livery voor onze auto’s is gekozen om een hommage aan Honda’s ongelofelijke F1-reis te geven en hopelijk geven we de fans dit weekend nog een overwinning in deze legendarische kleuren.”

Bij Honda is men teleurgesteld dat ze geen afscheid konden nemen voor de Japanse fans in Suzuka. “Iedereen bij Honda is enorm teleurgesteld dat de Japanse Grand Prix is geannuleerd”, aldus Koji Watanabe, hoofd operations en communicatie binnen Honda. “Ondanks dat we het volledig begrijpen en instemmen met de reden achter het besluit, hadden we graag een race op het Suzuka Circuit gezien, omdat het ons laatste jaar in de sport is, op een tijd dat onze beide teams zo goed presteren. We waarderen het ook in het bijzonder dat de Japanse fans uitkeken naar het laatste optreden van Honda en Yuki Tsunoda die zijn laatste thuisrace rijdt. We weten dat een speciale livery het niet kan vervangen, voor wat een erg gaaf weekend had moeten worden. Maar we hopen dat de Honda fans over de wereld, voor deze in Japan, deze speciale livery als een kleine geste zien voor onze waardering van hun doorlopende steun in de vele jaren.”

Overigens rijden Pierre Gasly en Tsunoda niet met een speciale livery, maar hebben zij ありがとう(arigato) op de auto staan. Wat Japans is voor ‘dank je’.

Red Bull livery Honda

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS