Formule 1

VIDEO: Charles Leclerc neemt je een dag mee in zijn leven

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 augustus 2022 16:00 • Print artikel

Charles Leclerc is momenteel bezig om zich mentaal voor te berieden om de flinke achterstand op Max Verstappen weg te werken, maar liefst 80 punten. Dat is niet niks, en de Monegask laat in een video dan ook zien wat hij iedere dag doet om zijn doelen te bereiken.

Charles Leclerc

In de 'Day In The Life'-video neemt de Monegask je een dag mee in zijn leven als Formule 1-coureur. De dag start om 7.00u met een potje padel, samen met zijn twee broers en trainer Andrea Ferrari begint hij de dag op het tennisveld. Daarna is hij tijd om een stukje hard te lopen door Monaco, als Leclerc en zijn trainer boven zijn is het tijd om te reflecteren. Ferrari was namelijk eerst de trainer van Jules Bianchi, de peetvader van Charles. Samen halen ze herinneringen naar boven over hun tijd samen.

Het sporten is nog lang niet voorbij voor Leclerc, om mentaal en fysiek sterk te blijven wordt hij ook flink afgemat in de sportschool. Vervolgens is het tijd voor cryo therapie, hier moet de Ferrari-coureur in een ijskoude kamer staan om zijn spieren te herstellen.

Daarna is het tijd voor een bezoekje aan de autocollectie van de Prins Albert, onder andere de Red Bull RB7 van Sebastian Vettel en de McLaren van Kimi Raikkonen staan hier te pronken. Daarnaast staat ook de Sauber uit 2018 in het museum, de auto waarin Leclerc zijn debuut maakte. Ook de Ferrari SF90 waarin Charles Leclerc zijn eerste twee overwinningen boekten staat bij de collectie van de Prins.

Leclerc maakt ook tijd vrij voor wat ontspanning, hij speelt graag voor zijn trainer op de piano. Later in de video vertelt hij over zijn vriendin, en over hoe zijn gezinnetje er later uit zal zien. Bekijk hieronder de volledige video.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS