Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

VIDEO: Alpine Elf Matmut gaat vol vertrouwen het gevecht met Toyota en Glickenhaus aan

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 maart 2021 16:37 • Print artikel

Alpine heeft haar LMP1-auto onthuld voor de hypercar klasse. Daarmee gaat de Franse sportwagenproducent het opnemen tegen de nieuwe auto’s van Toyota en Glickenhaus in de LMH-klasse. Het Franse team rijdt met een door Oreca gebouwde non-hybride auto, die beschikt over een 4,5 liter Gibson V8-motor. De afgelopen twee jaar werd door Rebellion al met deze auto gereden.

Alpine LMP1

In 2021 stappen Nicolas Lapierre, Andre Negrao en Matthieu Vaxiviere achter het stuur, zij werden al eerder bekend gemaakt als de rijderscombinatie voor het Franse automerk. Het wordt het eerste jaar voor Signatech-Alpine, die de hele operatie uitvoert, nadat zij jaren actief waren in de LMP2.

“De historie van Alpine is geplaveid met uitdagingen”, reageert teambaas Philippe Sinault. “Sinds 2013 hebben we ons stap voor stap bewezen en hebben we aangetoond dat we in staat zijn om de kleuren van Alpine te verdedigen op het hoogste niveau. Deze nieuwe uitdaging is onderdeel van deze mindset. We zijn er erg trots op dat Alpine aan ons hun vertrouwen heeft gegeven voor dit project. We benaderen het project met nederigheid en hebben de wens om het goed te doen, in een tijd dat het world endurance racing op een keerpunt staat in haar historie. We zijn vastbesloten om deze opwindende en ongelofelijk motiverende uitdaging aan te gaan om Alpine opnieuw te verankeren in het pantheon van de Franse- en internationale autosport.”

De kleuren van de auto lijken op degene die het Franse team al gebruikte tijdens haar periode in de LMP2. De nieuwgevormde ‘equipe’ gaat rijden onder de naam Alpine Elf Matmut.

Alpine LMP1 Elf Matmut


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS