Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

VIDEO: Acura rond tweedaagse test af met haar LMDh de ARX-06

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 juli 2022 04:04

Acura heeft haar eerste volledige test afgerond met de ARX-06. De LMDh-auto kwam in voorbereiding op het naderende debuut in 2023 in actie op Magny-Cours, nadat eerder al een shakedown was afgerond met de op een Oreca-chassis gebaseerde auto op Paul Ricard. In Noord-Frankrijk werd een tweedaagse test afgerond. Op het circuit namen HPD-engineer Matt McMurry en Ricky Taylor om beurten plaats achter het stuur. Er werd niet alleen overdag gereden met de auto, maar ook in de avonduren.

null

“Natuurlijk, het zijn nog vroege dagen, maar ik moet zeggen dat we behoorlijk tevreden zijn met het resultaat van zowel de initiële shakedown runs vorige week op Paul Ricard, gevolgd door deze twee dagen, waarin we zowel de nacht in van zaterdag op zondag reden”, zegt David Salters, HPD-president en technisch directeur. “Iedereen van ons team van Oreca, HPD, de Wayne Taylor- en Meyer Shank-organisaties, werkten ongelofelijk goed samen in de voorbereiding en het uitvoeren van de initiële runs. Nu begint het harde werken!”



Daarnaast heeft Acura de eerste beelden vrijgegeven van de ARX06 in actie op de baan. Waarbij de auto overigens nog in de camouflage livery te zien is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS