Formule 1

VIDEO: Audi activesphere concept car: transformerend van crossover naar pick-up

Uitgegeven door Bart • 28 januari 2023 08:04

Audi presenteert de vierde en laatste concept car uit de ‘sphere’-serie: de Audi activesphere. De elektrisch aangedreven vierdeurs cross-over coupé op basis van het nieuwe PPE-platform is te transformeren tot een pick-up met veel ruimte voor passagiers en hun (sport)spullen. Met quattro vierwielaandrijving en een variabele carrosseriehoogte is de Audi activesphere overal in zijn element.



Met een lengte van 4,98 meter, een breedte van 2,07 meter en een hoogte van 1,60 meter positioneert de Audi activesphere zich in het luxe segment. In combinatie met een wielbasis van 2,97 meter en de lage, vloeiend aflopende daklijn heeft hij de proporties van een sportwagen. Daar komen spectaculaire designelementen bij, zoals 22 inch lichtmetalen velgen en tegengesteld openende voor- en achterdeuren. Ook de glasoppervlakken vallen op. Via de transparante grille kunnen de inzittenden bijvoorbeeld door de ‘frunk’ het gebied vóór de auto zien. Dankzij ramen in het onderste deel van de deuren lijkt de buitenwereld naadloos over te gaan in het interieur. Ook de fraai gewelfde achterklep is grotendeels van glas.

Audi activesphere


Audi activesphere


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS