Autosport NL • Autosport NL Diversen

V-Max Racing Management vindt alternatief: Finale Supercar Challenge donderdag 5 november op Circuit Zolder

Uitgegeven door Johan Vis • 26 oktober 2020 12:52 • Print artikel

V-Max Racing Management is er in geslaagd om een goed alternatief te vinden voor de Hankook Finaleraces. Nu de geplande finale op TT Circuit Assen van 31 oktober tot en met 1 november vanwege de COVID-19 maatregelen geen doorgang kan vinden is het V-Max Racing team op zoek gegaan naar een mogelijkheid om het kampioenschap toch nog op een goede manier te voltooien.

Supercar Challenge

Voor V-Max zou het geheel afgelasten van de Finale financieel en organisatorisch de eenvoudigste beslissing zijn. Dat zou echter te kort doen aan de mooie strijd tussen alle kampioenschapskandidaten, want net als voorgaande jaren worden de meeste kampioenschappen pas in de laatste races beslist. Dat willen zij de teams en rijders ook in dit bizarre seizoen niet laten ontglippen, vandaar dat er nu twee alternatieven zijn uitgewerkt. Uiteraard wel afhankelijk van de Covid maatregelen in de komende periode.

Finaleraces op circuit Zolder, donderdag 5 november
De eerste keuze voor de alternatieve Finales is voor Circuit Zolder rondom de ingekorte traditionele 24-uurs race. Deze race is, ook vanwege de COVID-maatregelen, ingekort naar 12 uur. In goed overleg met het circuit is er een oplossing gevonden die recht doet aan de verschillende kampioenschappen en zo veel mogelijk rekening houdt met de Covid maatregelen.

De Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge rijden het gehele programma op donderdag 5 November. Traditioneel wordt er in verband met de omwonenden nooit op vrijdag gereden. Het circuit is in gebruik van 9:00 tot 23:45. Er zijn geen geluidsbeperkingen en de laatste race van het seizoen wordt zo in de avond gereden. Extra verlichting op de auto's is niet nodig, de baan is geheel verlicht.

Voorlopig programma voor de Supercar Challenge/GT&P donderdag 5 November
09:05 Vrije training - 60 minuten
11:25 Kwalificatie - 30 minuten
14:20 Race 1 - 60 minuten
19:40 Avond race 2 - 60 minuten

Overige series op deze dag zijn de Belcar Endurance, Belcar Historic en 2 sessies Petrol Head Vip laps.

V-Max gaat er vanuit dat dit evenement door kan gaan, hoewel de besmettingen net zoals in Nederland nog oplopen. Ook in België zijn er aanvullende maatregelen aangekondigd maar de races op Zolder kunnen, weliswaar zonder publiek, gehouden worden. Mochten er zich onverhoopt toch problemen voordoen waardoor de vergunning ingetrokken wordt dan is er een alternatief.

Alternatief: Finaleraces op Assen op 4, 5 en 6 december 2020
Mocht de Finale door aanvullende maatregelen niet gehouden kunnen worden op Zolder dan is de laatste optie dit seizoen de Finale te houden op TT Circuit Assen. Het circuit is gereserveerd voor drie dagen, afhankelijk van welke andere raceklassen zich willen en kunnen aansluiten. Het is dus eventueel ook mogelijk dat de Finales georganiseerd worden op twee dagen. Omdat 5 december de traditionele pakjesavond is voor rijders en teamleden met kleine kinderen zal geprobeerd worden hiermee rekening te houden waar mogelijk.

Vooralsnog richt V-Max haar blik op Zolder om dit seizoen op een passende wijze te kunnen afsluiten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS