Formule 1

Upgrade zorgt voor blije gezichten bij Mercedes: "Geen last van porpoising op de rechte stukken"

Uitgegeven door Bart • 21 mei 2022 05:06 • Print artikel

De gezichten bij Mercedes staan na de upgrades een stuk vrolijker. De achtvoudig regerend wereldkampioen bij de constructeurs kent een belabberde start van het seizoen, maar in Barcelona reden George Russell en Lewis Hamilton in de tweede training naar de tweede en derde tijd. Het is afwachten wat het waard is, maar Ferrari en Red Bull lijken weer rekening met Mercedes te moeten houden.

George Russell


Russell is na de upgrades zeer positief gestemd over zijn kansen. "In Miami waren we op vrijdag de snelste en hier staan we tweede, maar de auto reageert zeker anders. Op de rechte stukken hebben we geen last meer van porpoising. In de bochten hebben we het nog wel af en toe. Daar moeten we zeker naar kijken."

"Red Bull ziet er nog altijd zeer sterk uit en met hen moeten we zeker rekening houden. Maar ik zie geen reden waarom we er zaterdag en zondag niet dichterbij zouden kunnen zitten. Door het verschil in motorstand is het afwachten hoe sterk we echt zijn. Het lijkt erop dat Ferrari en Red Bull in de laagste motorstand hebben gereden."

Voor de race komt er nog een andere factor kijken. "De bandenslijtage is enorm, maar dat geldt voor iedereen. Het zal de race maken of breken, dus daar gaan we nog goed over nadenken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS