Formule 1

Update over sabotagemail van Lewis Hamilton: verklaring van de politie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juni 2024 14:34

De politie van Northamptonshire heeft bevestigd dat er geen strafbare feiten zijn gevonden in het onderzoek naar een e-mail over Lewis Hamilton waarvan wordt beweerd dat die afkomstig is van een medewerker van Mercedes.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


De e-mail werd verstuurd na de Grand Prix van Canada en daarin werd beweerde dat het team nu George Russell bevoordeelt omdat het Hamiltons laatste jaar bij Mercedes is. Daarnaast wordt gerept van een vermeende 'systematische sabotage' van hun coureur.

Mercedes-teambaas Toto Wolff bevestigde tijdens de Grand Prix van Spanje dat deze e-mail niet afkomstig was van een medewerker van het team en adviseerde de 'gekke mensen' die erbij betrokken waren ’naar een psychiater te gaan’.

Hij bevestigde dat de politie de zaak aan het onderzoeken was en de verantwoordelijken aan het opsporen was, maar de politie van Northamptonshire heeft nu bevestigd dat er geen strafbare feiten hebben plaatsgevonden.

Een woordvoerder vertelde het PA News Agency: "De politie van Northamptonshire ontving op 12 juni een artikel over een e-mail die was verspreid binnen het Mercedes AMG F1 Team. Er bleken geen strafbare feiten te zijn gepleegd, maar er werd wel advies gegeven over verdere e-mails die het team zou kunnen ontvangen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS