Formule 1

Update Max Verstappen brengt minimale winst: "Een tot twee tienden achter Norris"

Uitgegeven door Bart • 6 juli 2024 09:45

Red Bull heeft in Silverstone een kleine update meegenomen en volgens Helmut Marko brengt deze een minimale winst. In de trainingen op vrijdag lag Max Verstappen over één ronde behoorlijk achter op Lando Norris, maar volgens de adviseur van Red Bull kan de drievoudig wereldkampioen dat nog overbruggen met de Max-factor. In de long runs zaten ze dicht bij elkaar.

Max Verstappen


"Het verschil naar Norris is een tot twee tienden", zegt Marko in een reactie bij de Oostenrijkse ORF. "Het zit allemaal in bocht 3 en 4 waar we tijd verliezen. De winst van de updates zijn minimaal. Als je naar Perez kijkt, zie je wel een klein verschil. We hebben ongeveer een halve tiende gewonnen, maar een normaal mens ziet het verschil niet."

Iedereen kan zien dat Norris de grootste concurrent van Verstappen is momenteel. Marko: "Ferrari zit twee tienden achter ons en Mercedes rijdt wisselvallig. Als je naar de long runs kijkt, gaat het tussen ons en McLaren. Er is ook nog een kans dat het gaat regenen. Ga je dan met meer vleugel rijden? We moeten ook rekening houden met de Max-factor. In wisselende omstandigheden presteert hij nog steeds goed."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS