Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Uitslag 24 U van Le Mans VT3: Rebellion de uitdager van Toyota

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 september 2020 22:56 • Print artikel

Nog voor de sessie ten einde was, kwam er 15 minuten te vroeg door de crash van de Red River Sport's #62 Ferrari 488 GTE EVO, bestuurd door Bonamy Grimes, een einde aan de vier uur durende derde vrije training van de 24 uur van Le Mans. Rebellion liet Toyota zien, dat ze de strijd op het Circuit de la Sarthe graag aan willen gaan.

Toyota

Rebellion Racing's #3 Rebellion R13-Gibson van het drietal Romain Dumas/Nathanaël Berthon/Louis Delétraz toonde spierballen en nestelde zich aan kop met een tijd 3:19.158 voor TOYOTA GAZOO Racing's #7 Toyota TS050 Hybrid van Mike Conway/Kamui Kobayashi/José María López. Daar was de strijd tussen grootmacht Toyota en uitdager Rebellion nog niet gedaan, want ook om plaats drie werd gevochten. De #1 Rebellion R13-Gibson van Bruno Senna/Norman Nato/Gustavo Menezes verwees de #8 Toyota TS050 Hybrid van Sébastien Buemi/Kazuki Nakajima/Brendon Hartley naar plek vier.

In de LMP2 noteerde de #30 ORECA 07-Gibson van Jonathan Hirschi/Konstantin Tereschenko/Tristan Gommendy de rapste tijd. Racing Team Nederland met de gele #29 ORECA 07-Gibson van Frits van Eerd/Giedo van der Garde/Nyck de Vries zat weer in de voorste gelederen. Ditmaal op P5 in de LMP2.

In de klasse LMGTE Pro, was de #92 Porsche 911 RSR-19 van Michael Christensen/Kevin Estre/Laurens Vanthoor de snelste voor de Aston Martin Racing's #97 en #95 van respectievelijk Maxime Martin/Alex Lynn/Harry Tincknell en Nicki Thiim/Marco Sřrensen/Richard Westbrook.

In de LMGTE Am was het MR Racing's' Ferrari 488 GTE EVO van Takeshi Kimura/Vincent Abril/Kei Cozzolino, die de snelste tijd op de klokken zette.

Check de resultaten in de derde vrije training van de 24U van Le Mans

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS